joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTCinci șoferi au dat de belea. Riscă să ajungă în fața judecătorilor

Cinci șoferi au dat de belea. Riscă să ajungă în fața judecătorilor

Continuă seria infracțiunilor rutiere înregistrate în județ. Într-o singură zi, polițiștii au deschis cinci dosare penale, protagoniștii fiind cinci botoșăneni. Totul s-a întâmplat sâmbătă, pe 6 august a.c., parcursul a numai câteva ore.

Seria a fost deschisă de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani, care au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din sat Lișmănița. Întrucât dinspre șofer se simțea un miros puternic de băuturi alcoolice, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, iar polițiștii l-au acuzat de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Tot sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Botoșani au oprit pentru control, pe Calea Națională, un autoturism condus de un bărbat de 59 de ani, din comuna Mihai Eminescu. În urma verificărilor s-a constatat că autorizația de circulație provizorie este expirată. Prin urmare, bărbatul a fost acuzat la rândul lui de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

La scurt timp, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani, au oprit pentru verificări, pe drumul județean DJ 293 A, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din comuna Viișoara. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, el a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o îmbibație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și el a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, la final fiind pus sub acuzația de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Seria a continuat în sud-estul județului, acolo unde polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul județean DJ 282, un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Albești. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar asigurarea RCA este expirată. Așa-zisul șofer s-a ales cu o amendă de 2000 de lei, dar și cu un dosar penal pentru conducere fără permis.

Tot sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au fost sesizați de către polițiștii de frontieră cu privire la faptul că un bărbat de 66 ani, din comuna Dângeni, ar fi condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii ajunși la fața locului și au încercat să-l verifice pe bărbat cu etilotestul, dar acesta a refuzat controlul alcoolscopic. Totodată, bărbatul a refuzat conducerea la spital pentru stabilirea alcoolemiei. Prin urmare, polițiștii i-au suspendat dreptul de a conduce și i-au întocmit un dosar penal pentru sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

La finalul cercetărilor, cei cinci conducători auto vor fi trimiși în judecată și riscă să se aleagă cu condamnări penale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...