marți, martie 19, 2024
AcasăLocal BTTabără de jurnalism pentru copii

Tabără de jurnalism pentru copii

Cea de-a VI-a ediție a taberei de jurnalism ,,Ai Noștri Tineri’’, eveniment organizat de Asociația Buzzmedia, va avea loc, anul acesta, în perioada 15-22 august, la Vorona și va fi de o săptămână, nu de cinci zile, ca până acum. Este al doilea an în care această tabără se desfășoară la campusul școlar din localitate.

Tabăra se adresează, în mod special, membrilor cercului de jurnalism ,,Micii reporteri’’, aceasta fiind o ocazie deosebită pentru participanți de a-și dezvolta și perfecționa cunoștințele în domeniul jurnalismului, dobândite într-un an în cadrul redacției Buzz, una formată din copii și adolescenți la Botoșani.

Traininguri cu jurnalişti

Ca în fiecare an, participanții vor avea parte, pe parcursul întregii săptămâni, de traininguri de specialitate susținute de jurnaliști din Televiziunea Română și Radio România Actualități, precum și deplasări în comuna-gazdă pentru munca de teren, în vederea realizării unor reportaje tv și radio, sub îndrumarea invitaților prezenți.

Vor fi alături de micii reporteri Larisa Avram- producător TVR, realizatorul emisiunii ,,Sănătate cu de toate’’ (TVR2), Camelia Banța- jurnalist, realizator de emisiuni Radio România Actualități, Claudia Nicolau- actriță, producător TVR, realizatorul emisiunii ,,E vremea ta’’ (TVR2), Doru Ionescu- jurnalist senior, realizatorul emisiunii ,,Remix” (TVR3), Bogdan Sterpu- editor video TVR2.

Două ateliere inedite 

Ca noutate  în ediția de anul acesta, programul taberei cuprinde și două ateliere inedite. Este vorba despre un curs de jurnalism muzical susținut de Doru Ionescu, cunoscut realizator tv în domeniul muzicii și unul despre foto-jurnalismul, astăzi- sub îndrumarea specialiștilor de la  Monitorul de Botoșani.

Participanții vor realiza împreună cu trainerii invitați o scenetă tv, învățând astfel și despre limbajul folosit în teatrul tv și radio.

Producția va fi realizată după un scenariu de Paula Alexandra Ifrim (20 ani)- fost membru al redacției Buzz și va avea, ca tematică, activitatea vechiului cenaclu Junimea.

Nu vor lipsi orele de dicție în aer liber cu actrița Claudia Nicolau, mult îndrăgite de copiii și tinerii prezenți la fiecare ediție în tabără. De asemenea, vor fi realizate jurnalele A.N.T – radio și tv, precum și ore de editare video și audio pentru materialele propuse. Participanții vor organiza și anul acesta concursul de Miss și Mister, tematica aleasă fiind Buzz cu personalitate.

Tabăra de jurnalism este organizată prin autofinanțare, precum și cu sprijinul SC Cordep SRL din Tămășeni.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
3.8 ° C
4.3 °
3.6 °
48 %
6.9kmh
42 %
mar
5 °
mie
6 °
joi
7 °
vin
8 °
sâm
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...