joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTTânărul care a distrus două mașini și a atacat un polițist rămâne...

Tânărul care a distrus două mașini și a atacat un polițist rămâne după gratii. Judecătorii au dispus arestarea

Tânărul care a vandalizat două mașini și a atacat un polițist a ajuns în arest. Acuzat distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj, tânărul de 26 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat în fața magistraților de drepturi și libertăți de la Judecătoria Botoșani. Pe baza probelor adunate de polițiști, instanța a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 11.08.2022 la 09.09.2022, inclusiv, a inculpatului LEBĂDĂ LAURENŢIU FLORENTIN, cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de ultraj, prev. şi ped. de art. 257 alin. (1) şi (4) rap. la art. 193 alin. (2) Cod penal, a 4 (patru) infracţiuni de distrugere, prev. şi ped. de art. 253 alin. (1) Cod penal şi a unei infracţiuni de tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. şi ped. de art. 371 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. În temeiul art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului LEBĂDĂ LAURENŢIU FLORENTIN. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de către inculpat, prin avocat din oficiu, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, se menționează în hotărârea instanței. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Tribunal. Oricum, până la pronunțarea unei sentințe definitive, tânărul beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Scenele incredibile s-au petrecut miercuri, pe 10 august a.c., și ar fi început de fapt de pe strada Petru Rareș din municipiu, acolo unde o familie din Botoșani, care se deplasa cu un autoturism Skoda, dinspre Școala 1 spre Calea Națională, a oprit la semafor. Era coloană de mașini, autoturismul fiind undeva în dreptul fostului sediu al societății „Goldana”. Atunci a apărut tânărul din spate, de undeva dinspre intersecția cu strada Pod de Piatră. Mergea pe mijlocul străzii și părea să fie debusolat. S-a apropiat de Skoda și i-a cerut șoferului să-l ajute să scape de un bărbat. „Nu este tatăl meu”, susținea tânărul. Sesizând că acesta părea destul de agitat, dar și incoerent în ceea ce spunea, șoferul l-a ignorat. Atunci tânărul, fără niciun motiv, a tras cu pumnul în geamul de la portiera dinspre șofer, iar sticla s-a transformat instantaneu în sute de cioburi, care au umplut autoturismul. Uluiți de întorsătura luată de evenimente, cei doi botoșăneni din mașină au înlemnit pentru câteva secunde și nu au avut puterea să reacționeze. În schimb, întreaga scenă a fost filmată de camerele de supraveghere montate la sediul unei societăți din apropiere. Mașina a rămas în poziția inițială, după care bărbatul aflat la volan a sunat la 112. Era ora 14.30.

La fața locului a intervenit în primă fază un echipaj de jandarmi, care i-a condus la poliție pe cei doi botoșăneni pentru a da declarații. Nici urmă de poliție însă. Unde a dispărut tânărul, nimeni nu a știut. Ulterior însă, la poliție au ajuns și proprietarul celei de a doua mașini vandalizate, un microbuz Mercedes Benz, care avea una dintre ferestre distrusă, geamul fiind pus și simplu scos din cheder și împins spre interior. În schimb, la jumătate de orp de la prima mașină vandalizată, un polițist din cadrul IPJ Botoșani care se deplasa cu autospeciala din dotare a fost oprit de un bărbat, care i-a solicitat ajutorul pentru că are neînțelegeri cu fiul lui. Polițistul a coborât geamul de la portieră pentru a discuta cu bărbatul respectiv, moment în care tânărul de 26 de ani s-a apropiat de mașina de poliție și a lovit cu pumnul în geamul portierei, iar cioburile de sticlă rezultate i-au cauzat leziuni superficiale polițistului, la antebrațul stâng. Ulterior, tânărul de 26 de ani a părăsit zona respectivă, polițistul solicitând întăriri la fața locului. Abia atunci au fost direcționate în zonă mai multe echipaje de poliție, tânărul fiind prins și imobilizat de forțele de ordine venite în sprijin. Individul a fost capturat într-o parcare aflată vizavi de Bazarul „Tati”, adică la circa 700 de metri de la primul autoturism vandalizat.

Pus la pământ și încătușat, tânărul continua să fie agitat. Luat de mâini și de picioare, el a fost dus și urcat într-o altă autospecială de poliție, care l-a transportat la sediul Poliției municipiului Botoșani pentru audieri. Aici, el a fost verificat cu DrugTest-ul și a ieșit pozitiv la amfetamină.

Botoșăneanca aflată în Skoda vandalizată pe strada Petru Rareș s-a declarat însă revoltată de faptul că, în loc ca polițiștii să ajungă la fața locului pentru cercetări, aceștia i-au chemat la sediu pentru audieri, unde au pierdut o groază de timp. „Noi suntem cu paguba și tot pe noi ne plimbă pe drumuri, de parcă eram infractorii. Dacă știam, nici nu mai făceam sesizare la 112. Oricum, când am ajuns la Poliție nici nu ne-au întrebat cum ne simțim, dacă am pățit ceva. Am fost duși la etaj, unde a trebuit să dăm declarații, că așa sunt procedurile”, a spus botoșăneanca.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...