marți, martie 19, 2024
AcasăLocal BTSpital lăsat fără ton din cauza facturilor neachitate (video)

Spital lăsat fără ton din cauza facturilor neachitate (video)

Cel mai mare spital din Moldova, ca număr de paturi, cu cheltuieli lunare de zeci de milioane de lei, a rămas fără linii telefonice. Totul din cauza neplăţii facturilor.

Deşi poate părea incredibil, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a uitat să achite facturile către operatorul de telefonie fixă. Restante la finele lunii iunie, acestea au intrat în faza de întârzieri de la începutul lui august. Astfel, sistemul automat a întrerupt linia telefonică principală a celui mai mare furnizor de servicii medicale din județ.

Deşi problema poate părea una nu foarte gravă, în perioada actuală, linia telefonică a SJU a fost printre singurele modalităţi în care familiile pot ţine legătura cu pacienţii internaţi sau cu cadrele medicale, mai ales că în unele secţii nu este permis telefonul mobil. Astfel, cei care au apelat în acest sfârşit de săptămână la numerele 0231518812, 0231518813 sau 0231518816 au primit mesajul „Ne pare rău, abonatul apelat nu este disponibil. Vă rugăm reveniţi mai târziu”. Mai exact, de miercuri, situaţia era aceeași. Mai mulţi botoşăneni, mai ales din judeţ, s-au văzut în imposibilitatea de a mai lua legătura cu cei dragi. „Nu am avut nici cea mai mică posibilitate să luăm legătura. Noi sutem la Santa Mare, ruda noastră nu are telefon mobil. Singura posibilitate era să sunăm pe secție, să întrebăm şi de starea lui. La spital ne-au spus că nu ne lasă să intrăm din cauza pandemiei”, a spus un botoşănean.

Situaţie rezolvată din concediu

Surpriza a fost şi pentru personalul din spital. „Linia fixă este folosită pentru a contacta celelalte unităţi sanitare, centrele universitare, dar şi celelalte secții sau laboratorul de analize. Şi pentru familii este importantă, să ţină legătura cu noi”, a spus un medic din cadrul unităţii sanitare.

Deşi aflat în concediu, managerul unităţii sanitare a remediat problema în decurs de câteva ore. Asta după ce a aflat de la reprezentanţii presei de existenţa problemei, în primul rând. Economista Doina Caba a luat legătura cu reprezentantul pe Moldova al furnizorului de telefonie şi linia telefonică a fost activată deşi plata va fi efectuată marţi.

Din câte se pare, problema a fost una birocratică. Compania de telefonie fixă a fost preluată de un operator de telefonie mobilă. Facturile care veneau de la noul operator nu erau plătite, deoarece contractul era cu vechea firmă. Mai mult, se pare că unitatea sanitară nu ar fi fost notifcată înainte de suspendarea abonamentului. Astfel s-a ajuns la botoşănenii să sune degeaba la spital.

Interesant este că un lucru similar a avut loc şi în urmă cu un an. În luna iunie 2021, unitatea sanitară a rămas fără linii telefonice, tot pentru neplată. Atunci, conducerea spitalului a afirmat, prin purtătorul de cuvânt, că a fost vorbe despre „defecţiuni tehnice”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
1.6 ° C
1.7 °
0.5 °
89 %
2.7kmh
60 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...