marți, martie 19, 2024
AcasăLocal BTRazie de amploare a polițiștilor. Amenzi de zeci de mii de lei...

Razie de amploare a polițiștilor. Amenzi de zeci de mii de lei (video)

Noaptea trecută, polițiștii botoșăneni, împreună cu jandarmi, politști de frontieră si specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat acțiuni de prevenire a faptelor antisociale și a accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul consumului de alcool sau de droguri.

S-a acționat, cu preponderență, în zonele în care se desfășoară evenimente cultural-artistice. În proximitatea acestor zone, șoferii au fost informați cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de droguri. Au fost transmise recomandări menite să conducă la prevenirea și combaterea acestora, pentru înțelegerea riscurilor la care se expun.

În acest context, polițiștii acționează, pe raza întregului județ, atât în mediul rural, cât și în mediul urban. Aceștia acționează pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație, fiind folosite zilnic aparatele radar, etilotest și drug test pentru depistarea și sancționarea șoferilor care nu respectă normele rutiere. “Reamintim faptul că în această minivacanță zilnic, în medie, peste 100 de polițiști sunt la datorie pentru siguranța tuturor cetățenilor”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiști au fost legitimate 125 de persoane și controlate 57 de autovehicule.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, dintre care, 16 pentru nerespectarea normelor de conviețuirea socială, a ordinii și liniștii publice. Valoarea totală a acestora a fost de peste 24.000 de lei.

Șoferi aproape de comă alcoolică la volan

La data de 13 august 2022, în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.4 Dorohoi au efectuat semnal de oprire unui autoturism, al cărui conducător auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea.

Echipajul de poliție a pornit în urmărirea autoturismului, iar după aproximativ 2 kilometri s-a reușit blocarea acestuia în trafic.

A fost stabilită identitatea conducatorului auto, în persoana unui bărbat de 62 de ani, din municipiul Dorohoi.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 14 august 2022, în jurul orei 03:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au oprit pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din municipiul Botoșani.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
1.6 ° C
1.7 °
0.5 °
89 %
2.7kmh
60 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...