spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTUnul dintre cei mai longevivi directori din sistemul sanitar a ieşit la...

Unul dintre cei mai longevivi directori din sistemul sanitar a ieşit la pensie

Unul dintre cei mai longevivi directori medicali din sistemul sanitar a ieşit la pensie. Medicul primar Mihai Murariu a părăsit Serviciul Județean de Ambulanţă (SJA), după 25 de ani de activitate.

Angajat de la 1 iulie 1997, acesta a fost pe postul de conducere al activităţii medicale nu mai puţin de 20 de ani. Mai exact, în perioada 10 ianuarie 2002 – 31 martie 2008, acesta a deţinut funcția de Medic şef Serviciu Asistență Medicală de Urgență și Transport Sanitar Asistat în cadrul SJA. Ulterior, postul s-a transformat şi din 2008 până la 15 august a fost directorul medical al SJA Botoşani.

Aşa cum spune şi el, medicul a cunoscut toate transformările prin care a trecut această ramură medicală. „Am prins absolut toate transformările prin care a trecut acest serviciu. Când am început eu erau ambulanţe acele dube TV şi apoi Dacia Break. Încet-încet am primit dotări şi personalul s-a specializat în mod continuu. Astăzi Ambulanţa a ajuns un serviciu medical vital în sistemul sanitar”, a spus medicul Mihai Murariu (foto).

Astfel, o dată cu pensionarea acestuia, întreaga conducere a unităţii a fost schimbată. „Îi mulţumim domnului doctor pentru toţi aceşti ani în care a fost alături de medicii tineri care au venit aici. Sperăm să putem dezvolta tot mai mult acest serviciu medical, la bazele căruia dumnealui a contribuit. Îi dorim pensie uşoară şi cât mai lungă”, a spus medicul Eduard Gurău, managerul SJA Botoșani.

Şi fostul manager şi asistent şef au ieşit la pensie

În urmă cu aproape un an şi ceilalţi doi conducători ai instituţiei sanitare au ieşit la pensie. După ce a condus serviciul mai bine de două decenii, medicul primar Liliana Mateciuc s-a pensionat în octombrie anul trecut. Aceasta a fost manager din anul 1997 până la finele lunii septembrie 2021, cu o pauză de trei ani. Aceasta a rămas la cârma SJA în toate legislaturile care s-au perindat la conducerea ţării.

La scurt timp după aceasta s-a pensionat şi asistentul şef al SJA Botoşani, Neculai Lupașcu. Acesta a fost la conducerea unităţii tot 21 de ani, adică din anul 2000. De altfel, acesta a fost asistentul șef care a rezistat cel mai mult pe o astfel de funcție la nivelul sistemului sanitar botoșănean. În total asistentul a activat 33 de ani în cadrul SJA. De multe ori acesta a coordonat activitatea medicală a întregii unități.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...