marți, septembrie 27, 2022
AcasăLocalCondamnare grea pentru o crimă halucinantă. Și-a bătut unchiul, după care l-a...

Condamnare grea pentru o crimă halucinantă. Și-a bătut unchiul, după care l-a aruncat în fântână

O crimă comisă la începutul acestui an în comuna Rădăuți Prut, când un bărbat și-a bătut unchiul și l-a aruncat mai apoi într-o fântână, s-a lăsat o condamnare cu ani grei de pușcărie. Acuzat de omor calificat, Mihai Constantin Axinte, din satul Miorcani, a primit o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, cu interzicerea unor drepturi.

Asta pentru că bărbatul de 37 de ani mai fusese condamnat în trecut tot pentru o faptă deosebit de gravă. Totodată, instanța l-a obligat la plata unor daune de 50.000 de lei față de o rudă a victimei, dar și la plata cheltuielilor judiciare către stat, acestea din urmă totalizând 5.000 de lei. Pronunțată astăzi de Tribunalul Botoșani, sentința nu este definitivă.

Crimă petrecută în ianuarie

Cazul halucinant s-a petrecut în noaptea de 13 spre 14 ianuarie a.c, când Mihai Constantin Axinte, care suferea de unele afecțiuni, a tăbărât pe unchiul său, în vârstă de 68 de ani, care acceptase să-l găzduiască și să-l îngrijească. Lovit cu mai multe obiecte, dar și de mobilierul din încăpere, unchiul și-a pierdut cunoștința și s-a prăbușit la podea. Atunci, bărbatul a pus trupul într-o roabă și l-a aruncat mai apoi într-un puț aflat la circa 250 de metri de locuință. Victima a fost găsită abia a doua zi, după ce oamenii din sat au sesizat dispariția și au încercat să afle ce s-a întâmplat.

Faptă comisă cu discernământ

Cazul a ajuns în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, iar Mihai Constantin Axinte a fost internat pe Secția de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati” pentru efectuarea unei expertize medico-legale. La final, membrii comisiei au ajuns la concluzia că bărbatul a comis fapta cu discernământ.

Extinderea cercetărilor aveau să scoată la iveală că Mihai Constantin Axinte a mai fost condamnat în trecut pentru o tentativă de omor. Fapta ar fi fost comisă în urmă cu mai bine de un deceniu, iar atunci bărbatul ar fi încercat să o ucidă pe bunica lui, însă printr-o metodă mai puțin obișnuită – ar fi încercat să o otrăvească. Trimis și atunci în judecată, el a fost găsit cu discernământ și condamnat.

Arestat după crima din ianuarie, bărbatul a fost trimis în judecată. Procesul a mers destul de repede, sentința fiind dispusă după numai două termene de judecată. Asta pentru că magistrații au vrut să se asigure că afecțiunile de care suferă bărbatul pot fi tratate și în regim penitenciar.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
16.6 ° C
16.6 °
13.9 °
69 %
1.7kmh
10 %
mar
22 °
mie
22 °
joi
22 °
vin
24 °
sâm
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De pe vremea când mai puneau și alții mâna pe colac.

EDITORIAL

Dintotdeauna a existat o presiune zdravănă pe bugetul de stat, însă în aceste zile se pare că s-a atins un maxim greu de egalat....

GÂNDUL ZILEI

Dac-ar fi de definit Epigrama, ca idee, E un foc bine-ntețit Concentrat într-o scânteie! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...