spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTRitm bun al lucrărilor pe strada Primăverii

Ritm bun al lucrărilor pe strada Primăverii

Lucrările pe strada Primăverii sunt în grafic. Astăzi, 18 august, pe primul tronson, de la intersecția cu bulevardul George Enescu până la cea cu aleile Teodor Boyan și Curcubeului, s-a turnat stratul de binder (de legătură). Lucrările au început pe 16 august, cu scoaterea dalelor cu șina de tramvai și dezafectarea cablurilor de linie electrică.

Lucrările decurg într-un ritm susținut așa că, după cum am promis, dacă vremea va fi favorabilă, în aproximativ două săptămâni vom putea <închide> acest tronson și cu stratul de asfalt”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Edilul a reamintit că mijloacele de transport în comun au fost deviate pe străzile Octav Onicescu, Scipione Bădescu, Pacea și George Enescu.

Lucrările pe strada Primăverii vor fi executate pe tronsoane, pentru a reduce la minim disconfortul creat participanților la trafic și botoșănenilor care locuiesc în zonă.

Lucrările au fost solicitate de botoșănenii care și-au avariat mașinile pe strada Primăverii. “Construcția propusă pentru dezafectare a fost pusă în funcțiune în anul 1992 iar în prezent se află într-o stare avansată de degradare, cu o durată de utilizare cu mult depășită. Menținerea acesteia în funcțiune nu se mai justifică și pune în pericol circulația rutieră”, a explicat Cosmin Andrei.

Valoarea lucrărilor este estimată la aproximativ 900.000 de lei.

Strada Primăverii a fost reabilitată în perioada 2014 – 2015, în mandatul primarului Ovidiu Portariuc. Lucrările amânate ani la rând din cauză că primăria nu dispunea de fonduri suficiente au costat trei milioane de lei.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...