vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTOficiali scoși din birouri de problemele din rețeaua de distribuție a apei

Oficiali scoși din birouri de problemele din rețeaua de distribuție a apei

Valul de avarii din reţeaua de distribuţie a apei i-a scos pe oficiali din birouri. Astfel, deşi botoşănenii semnalează de luni de zile, atât pe reţelele de socializare, cât şi prin sesizări la primărie, că există o avarie strada Doboşari din municipiu, abia miercuri şefii Nova Apaserv s-au deplasat în zonă.

Acolo au mers Bogdan Dăscălescu, vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Ștefan, directorul general al Nova Apaserv și Gelu Matei, inginer șef. Verdictul a fost, însă, unul nu foarte mulţumitor. Astfel, situaţia va fi rezovată abia în aproximativ o lună. Asta deoarece problema poate fi rezolvată doar prin înlocuirea conductei, lucru care s-a întâmplat și pe celălalt tronson al străzii, până la izvor.

Suntem în faza în care mai rămân 300 de metri de conductă de înlocuit. Se trece de la conductă cu presiune nominală 6 la conductă cu presiune nominală 10. Conducta montată de către primărie în 2007 este neconformă și duce la avariile repetate din zona respectivă. Tocmai avariile au făcut practic imposibilă remedierea situației fără înlocuirea completă a tronsonului respectiv. Termen de rezolvare, maxim patru săptămâni”, a anunțat Bogdan Dăscălescu.

Problemă rezolvată cu întârziere și la Hănești

Oficialii au ajuns și într-o altă zonă unde sunt probleme, respectiv la stația de pompare Hănești. Această stație alimentează cu apă orașul Săveni și comunele Știubieni și Drăgușeni.

Pentru a opri pierderile de apă, care de fapt au dus la situația de criză din această vară, a fost nevoie de înlocuirea geomembranei de etanșare rezervor de 200 metri cubi a stației de pompare Hănești. Geomembrana s-a fisurat în aprilie 2022 și abia luni problema a fost rezolvată. Din păcate, cu toate eforturile și insistența noastră, a Consiliului Județean, problema a fost rezolvată cu o întârziere de aproximativ trei luni, fapt care a afectat nepermis populația din zonă”, a mai explicat Bogdan Dăscălescu.

Oficialul a dat asigurări că va monitoriza activitatea Nova Apaserv. “Știm cu toții câte probleme există în județ din cauza investițiilor care au fost realizate târziu, de multe ori prost și mai mereu fără viziune față de nevoile unor localități care se dezvoltă și unde apar noi și noi consumatori. Voi rămâne aproape de acest subiect sensibil și extrem de important și voi supraveghea termenele și angajamentele pe care Nova Apaserv și le-a luat”, a concluzionat Bogdan Dăscălescu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...