spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTPremii pentru micii jurnalişti din redacţia Buzz

Premii pentru micii jurnalişti din redacţia Buzz

Concursul de jurnalism pentru copii și adolescenți „Botoșani, Orașul Meu Drag” (BOMD), ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a ediție, şi-a desemnat în acest weekend câştigătorii. Competiţia s-a încheiat cu 11 reportaje video realizate de membrii redacției Buzz și cam tot atâtea lucrări pentru secțiunile Relatare Radio și respetiv, Presă scrisă. Festivitatea de premiere a copiilor și tinerilor participanți cu materiale jurnalistice la secțiunile concursului: presă scrisă, relatare radio și reportaj video – a avut loc sâmbătă, 10 septembrie, în sala de festivități de la Palatul Copiilor din Botoșani.

Pentru prima dată, marele premiu l-a constituit trofeul ”Micul Jurnalist” oferit în memoria fostului președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, jurnalistul Doru Dinu Glăvan, un om care a rezonat cu proiectul Buzz. Trofeul s-a acordat pentru participantul cu locul I obținut la fiecare secțiune.

Între momentele de emoție și suspans, publicul a putut să se delecteze cu momente artistice oferite de copiii cercurilor de gimnastică și dans de la Palatul Copiilor.

Alături de copiii-reporteri au fost și membrii juriului care au evaluat lucrările la secțiunile Presă scrisă și Reportaj video: Cătălina Biholar – director Televiziunii Intermedia din Suceava, Cristina Miron– specialist în comunicare, Roxana Aiacoboaie – redactor stiribotosani.ro (fost reporter Buzz) și Karina Todireanu – fost redactor Buzz și studentă în anul al III-lea la Conservatorul din București. La Relatare radio lucrările au fost evaluate de către omul de radio, Titus Andrei, care le-a oferit participanților  aprecieri și observații pentru lucrările realizate. Radu Căjvăneanu, un fidel colaborator al redacției, jurnalist și vicepreședintele Asociației pentru Protecția Consumatorului Botoșani- le-a oferit premii micilor reporteri și le-a vorbit despre importanța voluntariatului în ziua de azi.

Nu premiile contează ci experiența pe care o trăiești”

Ioana Matfeev, coordonatorul redacției Buzz, cea care a lansat acest concurs, a spus despre ce ar trebui să însemne această competiție pentru copii.

„S-a mai încheiat o ediție B.O.M.D. – un concurs de jurnalism prin care copiii învață nu doar cum se realizează un produs media, ci lucruri esențiale pentru ei: disciplina muncii, spiritul de echipă, implicarea sinceră în lucrurile care te motivează, dorința de autodepășire și descoperirea permanentă de noi abilități. Despre asta e concursul acesta. Iar premiile sunt doar pentru că e nevoie la vârsta lor de un stimulent, de o determinare în plus. Nimic mai mult. Nu premiile contează ci experiența pe care o trăiești într-o vară BOMD, întâlnirile de care ai parte, oamenii pe care îi cunoști și faptul că îți faci timp pentru a te dezvolta”.

La Botoșani, există un cerc de jurnalism pentru copii și adolescenți, intitulat chiar așa „Micii reporteri”. În cadrul acestui cerc înființat în urmă cu 11 ani a fost fondată o redacție formată doar din copii și tineri cu vârstă școlară. Ei realizează propriul lor ziar tipărit, lunar, au propria lor televiziune pe Youtube, scriu pe siteul lor -Telebuzz.ro, au podcasturi ș.a.  În fiecare vară, două proiecte le acaparează întreaga atenție: concursul de jurnalism pentru copii și adolescenți ”Botoșani, Orașul Meu Drag” (BOMD) și tabăra de jurnalism„Ai noștri tineri”.

Premiile acordate la concurs au constat în diplome, trofee, medalii și bani. Câștigătorii concursului pe secțiuni și categoriile de vârstă:

Trofeul Micul Jurnalist acordat în memoria jurnalistului Doru Dinu Glăvan: Mădălina Mihai (14 ani)

Secțiunea Reportaj video:

Categoria de vârstă 9-11 ani (Reporter Junior):

Mențiune: Veronica Oroșanu

Premiul III: Ioana Pușcașu

Premiul II: Eduard Pavăl

Premiul I: Ana Ciobanu Lăzărescu

Categoria de vârstă 12-15 ani:

Premiul reporter în actualitate: Octavian Ivănescu

Premiul Curaj de reporter: Denisa Franț

Premiul IneditBuzz: Alesia Țurcanu, Andrei Maxim

Premiul Best Team: Maria Doncilă, Ilinca Oroșanu

Premiul III: Iustinian Murariu, Eric Hilbert, Veronica Oroșanu

Premiul II: Ioana Ivaș, Luca Lazăr, Eduard Pavăl

Premiul I: Mădălina Mihai, Ianis Chelaru, Ana Ciobanu Lăzărescu

Categoria 16+ ani:

Mențiune: Andy Ciotir

Premiul III: Ioana Stoicuc

Premiul II: Denisa Strătulă

Premiul I: Diana Timofte

Secțiunea Presă scrisă (premiile și trofeele au fost acordate în memoria jurnalistului Dorian Stoianovici, cel care a fondat și coordonat ediția de Moldova a ziarului ”România liberă”):

Categoria de vârstă 9-11 ani:

Premiul II: Eduard Pavăl

Premiul I: Ana Ciobanu Lăzărescu

Categoria de vârstă 12-15 ani:

Premiul III: Oroșanu Ilinca, Andrei Maxim

Premiul II: Maria Doncilă

Premiul I: Ioana Ivaș, Mădălina Mihai

Categoria de vârstă 16+ ani:

Premiul III: Ioana Stoiciuc

Premiul II: Diana Timofte

Premiul I: Andy Ciotir, Denisa Strătulă

Secțiunea Relatare Radio:

Categoria de vârstă 9-11 ani:

Premiul II: Eduard Pavăl

Premiul I: Ana Ciobanu Lăzărescu

Categoria de vârstă 12-15 ani:

Premiul reporter radio: Maria Doncilă, Andrei Maxim (medalii)

Premiul III: Octavian Ivănescu, Iustinian MurariU

Premiul II: Denisa Franț, Ioana Ivaș

Premiul I: Mădălina Mihai, Ilinca Oroșanu

Categoria 16 + ani:

Premiul III: Andy Ciotir

Premiul II: Denisa Strătulă

Premiul I: Diana Timofte

Premii speciale:

Debut jurnalistic: Iustina Petcu, Eric Hilbert

Debut în montaj tv: Ilinca Oroșanu, Andrei Maxim, Octavian Ivănescu

Perseverență și potențial jurnalistic: Raul Pricop

Voice-over: Ioana Ivaș, Diana Timofte, Ioana Stoiciuc, Denisa Strătulă, Denisa Franț

Voce de radio: Diana Timofte, Ioana Ivaș, Ilinca Pușcașu, Ilinca Oroșanu, Denisa Franț, Maria Doncilă, Ioana Stoiciuc, Mădălina Mihai

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...