joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BT10.000 de voluntari s-au implicat în Ziua de Curățenie Națională. Peste 6.000...

10.000 de voluntari s-au implicat în Ziua de Curățenie Națională. Peste 6.000 au fost copii

Aproximativ 10.000 de voluntari din județul Botoșani, dintre care peste 1.000 de cadre didactice și peste 6.000 de copii, au participat sâmbătă la acţiunea din cadrul proiectului naţional, „Ziua de Curățenie Națională 2022”.

Instituția Prefectului-Județul Botoșani a coordonat și colaborat cu voluntarii proiectului din judeţul Botoşani, care s-au implicat în acţiunea de voluntariat. Startul oficial al campaniei s-a dat din Piața Revoluției, în fața Palatului Administrativ, de către angajații Instituției Prefectului și ai structurilor MAI, participanți la campanie, ai Consiliului Județean Botoșani și ai Primăriei Botoșani.

Şi pompierii s-au implicat în campanie

Şi pompierii botoșăneni au participat la campania națională de ecologizare. ACeştia au acţionat în zona pădurilor Lebăda, Gorovei și gării Săveni. Pompierii au răspuns astfel invitației Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Botoșani, care derulează acest proiect la nivel local, și împreună cu alți voluntari, au dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la protejarea naturii și păstrarea unui mediu curat și sănătos.

Zonele în care s-au deplasat pompierii au fost ecologizate, iar gunoaiele găsite au fost adunate și depozitate în saci de unică folosință. Participarea pompierilor la această activitate a avut ca scop și promovarea acțiunilor bazate pe spirit civic și voluntariat, aceștia participând la toate campaniile dedicate mediului înconjurător.

Peste 100 de poliţişti au fost voluntari

În campanie au participat şi peste 100 de polițiști au participat la Ziua curățeniei naționale și au ecologizat mai multe zone din județul Botoșani.

Polițiștii au participat voluntar la activitate, contribuind astfel la refacerea ecosistemului și protejarea naturii.

Voluntari din instituţii

La acțiunea „Ziua de Curățenie Națională 2022” au participat voluntari de la Instituția Prefectului – Județul Botoșani, Consiliul Județean Botoșani, Primăria Botoșani, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate-Serviciul Teritorial Botoșani, Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Botoșani, Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani, Asociația Comunelor din România-Filiala Botoșani, ADI EcoProces, SC URBAN SERV SA Botoșani, Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, Secţia Drumuri Naţionale Botoşani, Direcţia Silvică Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratul pentru Situaţíi de Urgenţă „Nicolae Iorga” Botoşani, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „General de brigadă Tudor Luchian” Botoşani, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, Unitatea Militară 01251 Botoşani, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani.

De asemenea, acțiuni de ecologizare au fost organizate și de primăriile comunelor Vlăsinești, Cordăreni, Broscăuți, Răchiți, Sulița, Mitoc, Trușești, Vlădeni, Mileanca, Drăgușeni, Unțeni, Corni, Cândești, Cristinești, Dobârceni, Ibănești, Durnești, Vorona, Călărași, Coțușca, Cristești, Drăgușeni, Frumușica, Concești, Văculești, orașelor Flămânzi, Bucecea, Ștefănești și Municipiul Dorohoi.

”Ziua de Curățenie Națională 2022” s-a organizat pe 17 septembrie, împreună cu alte 190 de țări, unite într-o misiune comună: o lume cu mai puține deșeuri.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.9 ° C
7.2 °
4.9 °
96 %
2.7kmh
100 %
joi
7 °
vin
11 °
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E păcat să nu faci o plimbare în aer liber, că de mâine se răcește vremea.

EDITORIAL

Am stat foarte mult în cumpănă dacă și cum să scriu despre fostul edil al Botoșaniului. Faptul că aș putea fi acuzat de o...

EPIGRAMA ZILEI

Când privesc câte-o zăludă Trăgând din țigări de ... fân, Pricep de ce iarba crudă Place țapului bătrân...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...