vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTEXERCIȚIU. Desfășurare impresionantă de forțe în cazul unui accident simulat cu 14...

EXERCIȚIU. Desfășurare impresionantă de forțe în cazul unui accident simulat cu 14 victime

14 persoane au fost rănite în urma unui accident rutier, în care au fost implicate trei autoturisme. Evenimentul s-a produs pe raza localității Leorda, în aproprierea trecerii la nivel cu calea ferată. În toate autovehiculele există persoane încarcerate sau cu afecțiuni care le pun viața în pericol.

La scurt timp după impact, unul dintre autoturisme a fost cuprins de flăcări. Acesta a fost scenariul unui exercițiu organizat marți de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), cu sprijinul unităților de intervenție.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Pentru gestionarea situațiilor de urgență, a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Pe timpul exercițiului, pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului, extragerea persoanelor din autoturisme și acordarea primului ajutor medical răniților. La fel ca în situațiile reale, echipajele SMURD și ale Serviciului Județean de Ambulanță au acționat pentru salvarea persoanelor, trierea și acordarea primului ajutor în Postul Medical Avansat și transportarea acestora la spital.

S-a impus și intervenția jandarmilor, pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică. Fluidizarea traficului, și cercetarea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, pe timpul desfășurării exercițiului au fost asigurate de către polițiști. Având în vedere numărul mare de victime, Direcția de Sănătate Publică Botoșani a declanșat Planul alb la nivelul unităților spitalicești din municipiile Botoșani și Dorohoi.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la exercițiu au participat echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, Direcției de Sănătate Publică, Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani și Unitatea de Primiri Urgențe Botoșani.

„Exerciţiul, la care au participat reprezentanții instituțiilor cu responsabilități în gestionarea unor astfel de situații de urgență, a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, creșterea gradului de pregătire a personalului, precum şi verificarea modului de cooperare între structurile cu atribuţii în managementul tipurilor de risc”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...