sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăLocalRapsozii încep stagiunea cu un Festival Național de Folclor

Rapsozii încep stagiunea cu un Festival Național de Folclor

Orchestra Populară ,,Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă” deschide stagiunea 2022- 2023 cu prima ediție a Festivalului Național de Folclor „Ioan Cobâlă”. Festivalul va avea loc în perioada 29 – 30 septembrie, în Centrul Istoric.

Festivalul va fi un context de dialog cultural și artistic în care două  ansambluri folclorice profesioniste din România alături de Orchestra Populară ,,Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă” și publicul spectator se vor regăsi în valorile culturale exprimate de artiști.

Pe 29 septembrie, începând cu ora 17:30, va evolua pentru prima dată la Botoșani Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Vor susține recitaluri : Maria Loga, Victorița Lăcătușu, Claudia Torop, Ion Drăgan, Ileana Lăceanu, Andra Matei și Delia Barbu.

În aceeași seară, Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă” va susține un program artistic în cadrul festivalului alături de soliștii vocali și instrumentiști: Dan Doboș, Petronela Rusu, Constantin Petrescu, Alina Huțu, Loredana Călin, Mitică Ștefan, Alexandru Hrițcu, și Cosmin Ababei.

Invitații speciali ai orchestrei sunt doamna cântecului popular moldovenesc Laura Lavric și Ansamblul de Jocuri Populare „Mărgineanca”, îndrumat de Valentin Rău.

Pe 30 septembrie, tot de la ora 17:30, spectacolul va fi susținut de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” și soliștii vocali și instrumentiști: Sorin Filip, Mihai Cotos, Lucica Păltineanu, Dinu Croitor, Ionuț Țanța, Dana Dăncilă, Marian Gogan, Cosmin Croitor, Leonard Raicu, Diana Lungu, Gabriel Treteag și Emilia Solovăstru.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16.8 ° C
18.8 °
16.7 °
70 %
1.3kmh
77 %
sâm
27 °
Dum
18 °
lun
14 °
mar
13 °
mie
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cam atât mai avem și totul va fi bine.

EDITORIAL

Scandalul momentului e altul decât cel care ar trebui să fie. Asta pentru că o țară întreagă urmărește cu sufletul la gură răfuiala dintre...

GÂNDUL ZILEI

Nu că ar avea un tic Dar mereu așa el zice: Pluralul de la „ilic” E … Ilici și nu „ilice”! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...