spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTCu primăria la TRIBUNAL. Primarul din Flămânzi dă în judecată USR Botoșani

Cu primăria la TRIBUNAL. Primarul din Flămânzi dă în judecată USR Botoșani

♦ cei de la USR reclamau că primăria din Flămânzi e plină de neamuri

Consiliul local Flămânzi, întrunit în ședință extraordinară marți, 19 septembrie, a votat, la propunerea primarului liberal Dan Oloeriu, să angajeze un avocat plătit de primărie.

Primarul a cerut votul consilierilor pentru că este „un litigiu complex și cu grad ridicat de dificultate”, iar juristul primăriei scrie în referatul de necesitate că are un volum de muncă mare și legea permite ca primăria să plătească un avocat.

Litigiul în cauză e cauzat de un comunicat de presă al USR Botoșani în care primarul era acuzat că instituția pe care o conduce e plină de neamuri și i se cerea transparentizarea concursurilor. Cei doi consilieri locali USR din CL Flămânzi au depus un proiect de hotărâre prin care subiectele pentru concursuri de angajare să fie trimise de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) cu câteva minute înainte de acestora, inițiativă cu care ANFP a fost de acord.

Proiectul a stat șase luni în așteptare, după care a fost pus în discuție în luna august a acestui an și a fost respins. Toți consilierii PNL și un consilier PSD s-au abținut de la vot, fără nici o explicație.

Consilierii USR spun că angajaţii Primăriei Flămânzi apar, cu nume şi prenume, chiar pe site-ul instituţiei, acolo unde oricine poate să vadă câţi membri din fiecare familie sunt și au dorit doar angajări corecte și transparență.

Primarul susține în referatul supus aprobării consilierilor locali că după acel comunicat de presă au fost aduse prejudiciii primarului, consiliului local cât și salariaților din aparatul de specialitate al primarului și consideră acțiunea în instanță „o obligație morală”. Mai mult decât atât, el consideră că a fost prejudiciată și imaginea orașului Flămânzi „nu doar la nivel local ci și la nivel județean și la nivelul întregii țări, iar acest fapt poate avea consecințe deosebit de grave asupra derulării proiectelor de investiții (…)”.

Deputatul Andrei Drancă, președintele USR Botoșani consideră acțiunea primarului Oloeriu ca fiind binevenită.

„Ne menținem punctul de vedere, informațiile apărute in comunicatul de presă sunt absolut reale și verificabile. Nu sperie pe nimeni amenințările domnului primar, ba chiar considerăm binevenită o acțiune judecătorească în acest sens, pentru că abia se vor face publice toate gradele de rudenie din Primaria Flămânzi. Iar situația nu este singulară. Angajările din primării au fost și rămân o problemă. De aceea nici nu se dorește transparentizarea concursurilor”, a declarat Drancă.

Conform site-ului primăriei Flămânzi, salariile brute în instituție ajung la 6.936 de lei pentru un consilier superior, 9.266 de lei pentru un şef de birou și 10.123 de lei pentru un şef de serviciu.

Consiliul local Flămânzi este format din 11 consilieri PNL, unul de la Drepta Liberală, 3 PSD și 2 USR. Viceprimarul este tot liberal, iar compartimentul juridic este format din trei persoane, doi juriști și secretarul orașului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...