spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTZeci de pasageri au rămas "în aer" după un zbor anulat (video)

Zeci de pasageri au rămas „în aer” după un zbor anulat (video)

Zeci de pasageri, printre care şi botoşăneni, au rămas blocaţi după ce zborul spre Anglia le-a fost anulat. Întâmplarea a avut loc duminică seara. Zborul WizzAir pe ruta Iași-Luton a fost anulat pe Aeroportul Internațional Iași. Avionul ar fi trebuit să decoleze la 19.40. Cu doar 10 minute înainte, pasagerii au fost anunţaţi că acesta a fost reprogramat pentru marți, 27 septembrie, la ora 06.00.

„Zborul Wizz Air W6 3651 de la Iași la Londra-Luton din 25 septembrie a fost anulat din rațiuni operaționale. Pasagerii afectați au fost informați cu privire la opțiunile disponibile. Le-a fost oferit un program alternativ de zbor, în funcție de disponibilitate, rambursarea integrală a biletului sau li s-a oferit rambursarea a 120% din tariful inițial achitat, sub formă de credit de companie pentru rezervări viitoare. De asemenea, pasagerilor care au avut nevoie le-a fost oferită cazare.

Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor afectați, însă siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor rămâne prioritatea noastră numărul unu. Totodată, Wizz Air amintește că anularea oricărui zbor este ultima decizie luată după ce toate eforturile posibile au fost depuse pentru operarea zborului respectiv”, au transmis reprezentanţii companiei Wizz Air.

Potrivit unor surse zbourul ar fi fost anulat deoarece nu ar mai fi fost nici un pilot disponibil. Echipajul care trebuia să zboare la Londra, tocmai venise din Italia. Ulterior a refuzat să mai efectueze cursa spre Marea Britanie, deoarece ar fi intrat în al treilea zbor consecutiv. Reprezentanţii companiei nu au confirmat, însă, aceste informaţii.

Sute de zboruri anulate

Potrivit site-ului boardingpass.ro, ca urmare a problemelor de personal cu care se confruntă compania low-cost și a aglomerației de pe mai multe aeroporturi europene, Wizz Air a anulat în perioada iulie – septembrie 2022 aproximativ 5% din zborurile programate.

Potrivit datelor din sistemul de rezervări, Wizz Air a redus în iulie, august și septembrie 2022 numărul zborurilor planificate. În total, pentru cele trei luni compania low-cost a anulat aproximativ 720 de zboruri de pe 39 de rute. Acestea erau din și spre aeroporturile din București, Bacău, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Sibiu, Suceava și Timișoara. În iulie 2022 au fost anulate 268 de zboruri de pe 33 de rute din și spre România. În august au fost anulate 292 de zboruri de pe 24 de rute. În septembrie au fost anulate 160 de zboruri de pe 12 rute. Acestea erau din și spre București (cinci rute), Cluj Napoca (patru rute), Craiova (o rută), Iași (o rută) și Sibiu (o rută).

Cele mai multe zboruri au fost anulate în cele trei luni pe rutele din și către Londra LTN (258 de zboruri), Treviso (56 de zboruri), Bergamo (42 de zboruri) și Roma FCO, Londra LGW și Bari cu 36 de zboruri anulate fiecare.

În iunie 2022 compania Wizz Air a anulat cel puțin 195 de zboruri din și spre România.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...