sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăLocalWeekend cu spectacole la Teatrul „Mihai Eminescu”

Weekend cu spectacole la Teatrul „Mihai Eminescu”

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani invită iubitorii de artă teatrală, în acest sfârșit de săptămână, la spectacolele „Bani din cer” de Ray Cooney și „Bocitoarele vesele” după William Shakespeare.

Vineri, de la ora 18:00, va fi prezentat pe scena Casei Tineretului  spectacolul „Bani din cer” de Ray Cooney. Regia îi aăparţine lui Alexandru Vasilachi, iar scenografia lui Mihai Pastramagiu. Din distribuție fac parte actorii Dana Bucătaru, Sorin Ciofu, Ioan Crețescu, Gheorghe Frunză, Lorena-Petronela Chiribuță, Răzvan Amitroaei, Valentin Popa și Petruț Butuman.

Bocitoarele vesele, duminică

Duminică, 2 octombrie, de la ora 18:00, va avea loc spectacolul „Bocitoarele vesele” după William Shakespeare, în regia lui Alexandru Vasilachi. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia și ilustrația muzicală sunt asigurate de Victoria Bucun.

Distribuția este alcătuită din actorii Marius Rogojinschi, Cezar Amitroaei, Dana Bucătaru, Lidia Uja, Irina Mititelu, Gheorghe Frunză, Narcisa Vornicu, Crenola Muncaciu, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Ella Nistor, Bogdan Muncaciu, Gina Pătraşcu Zamfirache, Ioan Creţescu, Cristina Gheorghe, Dragoş Radu, Lorena-Petronela Chiribuţă, Răzvan Amitroaei, Alexandra Vicol și Volin Costin.

„Bocitoarele vesele” este o realizare artistică totală, dar mai ales unicat în România. Este singurul spectacol în care tradiţiile arhaice şi geto-dacii reuşesc să intre în lumea lui Shakespeare.

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani a participat cu spectacolul „Bocitoarele vesele” la Festivalul Internațional de Arte TRANS/MISSIONS – THREE SEAS INITIATIVE’22. Acesta a avut loc la Rzeszow (Polonia) în perioada 19-28.08.2022. Presa din Polonia a descris spectacolul trupei din Botoșani drept „o adevărată explozie de muzică, dans, bucurie și dragoste”.

Pretul unui bilet este de 30 lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari este de 15 lei.

Biletele se găsesc la Casa Tineretului, de marți până vineri, între12:00 – 16:00, iar sâmbătă și duminică, între 16:00 – 18:00. De la Agenția teatrală din incinta cinematografului Unirea, de marți până vineri, între 08:00 – 21:00. De asemenea pot fi luate de pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
1.6 ° C
1.6 °
1.1 °
67 %
4.2kmh
53 %
sâm
2 °
Dum
2 °
lun
1 °
mar
2 °
mie
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...