sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăLocalPeste 300 de elevi s-au întâlnit cu polițiștii. Dezbateri despre bullying și...

Peste 300 de elevi s-au întâlnit cu polițiștii. Dezbateri despre bullying și cyberbullying

În zilele de 28 și 29 septembrie, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități preventiv-educative cu peste 300 de elevi. Aceștia sunt elevi ai Școlii Gimnaziale nr.7 ”Octav Băncilă” Botoșani, Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” Botoșani și Liceului Teoretic ”Ștefan D. Luchian” Ștefănești.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, abordarea activităților a fost plurivalentă. Astfel, accentul a fost pus pe prevenirea bullying-ului, cyberbullying-ului și a oricărei forme de violență în mediul școlar.

Elevilor le-au fost prezentate, adecvat categoriilor de vârstă, implicațiile legale ale unui comportament violent sau instrumentele și tehnicile non-violente de soluționare a unui conflict. Totodată, s-a vorbit și despre reacțiile adecvate în situația confruntării cu manifestări agresive ale altor persoane.

Feedback-ul din partea elevilor a fost pozitiv, aceștia fiind implicați în discuțiile inițiate de polițiștii de siguranță școlară și considerând informațiile prezentate ca fiind de interes.

Determinat și de caracterul interactiv, deschis, al discuțiilor, tematica abordată a inclus și aspecte legate de pericolul consumului de substanțe interzise sau de răspunderea contravențională și penală a minorilor, în cazul săvârșirii de fapte antisociale.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară vor continua activitățile de acest fel pe întreg parcursul anului școlar 2022 – 2023.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
0.7 ° C
1.6 °
0.5 °
90 %
0.9kmh
54 %
sâm
4 °
Dum
2 °
lun
1 °
mar
2 °
mie
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...