sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTScandal cu bâte şi ameninţări la Staţiunea Popăuţi (video)

Scandal cu bâte şi ameninţări la Staţiunea Popăuţi (video)

Scandal. Scene desprinse din Vestul Sălbatic la Staţiunea de Cercetare Popăuţi. Angajaţii instituţiei au fost fugăriţi cu bâte şi ameninţări de câţiva ciobani care au intrat cu oile pe terenul staţiunii.

Scandalul a avut loc miercuri la amiază. Directorul staţiunii, Ionică Nechifor, susţine că a fost anunţat de unul dintre angajaţii instituţiei, că pe terenul administrat de stațiune au intrat două persoane cu aproximativ 300 de oi. „Am fost anunţat de unul dintre colegi că pe terenul Staţiunii de cercetare Popăuţi, au pătruns o turmă de 300 de oi, nu ştiam ale cui sunt. La un moment dat ne-am dus la faţa locului şi, spre surpriza noastră, când am ajuns acolo, au sărit (n.r., ciobanii) cu bâtele la noi. Foarte, foarte agresivi. Noi am mai avut probleme cu ei. Am sunat la 112 şi a venit o maşină de poliţie. Când a venit maşina de poliţie, fiind cunoscuţi de-ai lor, erau din zonă de la Răchiţi, a început jihadul, am crezut că ne omoară acolo”, a spus Ionică Nechifor.

Scandal calmat cu şapte echipaje de poliţie şi o dubă de jandarmi

Directorul staţiunii spune că agresorii nu s-au calmat după venirea echipajului de poliţie de la Răchiţi. În acest context a fost nevoie de un nou apel pentru intervenţia unor echipaje de la Botoşani.

„A trebuit să sun din nou la Poliţia Botoşani şi să cerem sprijin şi de la jandarmerie, că nu mai ştiam cum să ieşim de acolo, am zic că gata, ne omoară. Poliţia de la Botoşani a reacţionat prompt, au venit vreo 6-7 maşini, o dubă de jandarmi şi ne-au salvat din nebunia aia. Oamenii ăştia nu sunt normali la cap. Ne-au atacat cu bâte de baseball, nişte bâte groase din salcâm. Ei erau pregătiţi, ştiau că noi vom veni să le cerem socoteală, erau pregătiţi să ne lovească. Aveau şi nişte cuţite la ei, dar când au văzut poliţia le-au aruncat prin iarbă. Norocul nostru a fost că, ştiind cât sunt de agresivi, mereu purtăm la noi un baston, un spray lacrimogen”, a mai spus Ionică Nechifor.

Săteni terorizaţi de ciobani

scandal

Angajații Stațiunii Popăuți au fost nevoiţi să folosească spray-urile lacrimogene pentru a se apăra de agresori. „Până a se potoli scandalul au fost aproape să-l lovească pe unul dintre colegii mei în cap cu bâta. Pe mine proprietarul animalelor să mă lovească. Norocul meu că m-am ferit şi am folosit spray-ul cu piper”, a spus directorul staţiunii.

Acesta spune că scandalul de ieri nu este singular şi că oamenii din Răchiţi au ajuns să fie terorizaţi de ciobanii care le intră pe terenuri. „Suntem la al nu ştiu câtelea caz. Sunt zeci de plângeri penale. Şi nu sunt numai eu. Staţiunea este singura care face faţă acestor cazuri, dar oamenii din comuna Răchiţi sunt efectiv terorizaţi. Au început să-mi ameninţe oamenii. Au spus că le scot câte un ochi fiecărui inginer, îi ameninţă pe fiecare că merg acasă la ei”, a mai declarat Ionică Nechifor.

Agresorii au fost ridicaţi de poliţişti

În urma scandalului de miercuri ciobanii au fost ridicaţi de poliţişti şi duşi la secţie pentru audieri.scandal

„Poliţia i-a ridicat, i-a audiat, i-au ţinut până seara şi seara am auzit că le-au dat drumul, ceea ce m-a supărat. Dacă în astfel de cazuri, cu astfel de probe, de filmări, le dai drumul la huligani, înseamnă că cineva îi susţine, îi protejează. Noi ştim că ei sunt protejaţii unor oameni cu influenţă, dar am spus că poate s-a terminat, dar nu, ei continuă cu aceeaşi agresivitate pe terenul staţiunii”, a spus directorul de la Popăuţi.

Poliţiştii au confirmat incidentul. „Persoanele implicate au fost duse la sediul Politiei, pentru a se stabili, cu exactitate, care sunt împrejurările în care s-a produs evenimentul respectiv. Ulterior, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ameninţare. În continuare sunt efectuate cercetări pentru această faptă. În funcţie de rezultate, vor fi dispuse măsuri legale”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt IPJ Botoşani.

scandal

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...