marți, martie 19, 2024
AcasăLocal BTAtmosferă de excepție în a doua zi a Festivalului Național de Folclor...

Atmosferă de excepție în a doua zi a Festivalului Național de Folclor „Ioan Cobâlă” (video)

Ce-a de-a doua zi a Festivalului Național de Folclor „Ioan Cobâlă”-ediția I s-a dovedit a fi un succes. Aproximativ 500 de persoane au ajuns vineri seară în Centru Istoric din municipiul Botoșani.

Invitaţii speciali ai serii, care au urcat pe scenă alături de Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor” Ioan Cobâlă, au fost renumitele interprete de muzică populară Daniela Condurache, Brândușa Covalciuc, Petronela Rusu, Alina Huțu și Loredana Călin. De asemenea au mai cântat Dan Doboș, Oleg Sacaliuc, Ionuț Scripcariu, Alexandru Todirel Marin, Constantin Petrescu.

Alături de „Rapsozi” a urcat pe scenă şi Ansamblul de Jocuri Populare „Mărgineanca”, coregraf Valentin Rău.

Artişti răsplătiţi cu ropote de aplauze

Publicul numeros a răsplătit prestația artiștilor cu ropote de aplauze, iar la melodiile cunoscute oamenii au ieșit la joc, încingând hore, lăudate de prezentatoarea Laura Lucescu. „Atât spectacolul care a fost aseară, cât și cel din seara asta mi-a plăcut, a fost frumos”, a spus unul dintre spectatori.

„Foarte frumos organizat, iubesc muzica populară și vin de câte ori am ocazia”, a declarat un alt botoşănean prezent la festival.

Program artistic de zile mari în a doua parte a serii 

„În partea a doua a spectacolului v-am pregătit un program artistic de zile mari. De mult timp la Botoșani nu a mai fost Ansamblul Artistic <<CIPRIAN PORUMBESCU>> din Suceava cu Corpul de Balet și soliștii vocali și în această seară îi avem prezenți aici la Botoșani. Mi-am dorit în acest an la Festivalul de Folclor <<Ioan Cobâlă>> să avem Doina Gorjului din Târgu-Jiu, Oltenia, Ansamblul Artistic <<Ciprian Porumbescu>> din Suceava, Bucovina și Moldova să fie reprezentată de Orchestra Populară Rapsozii Botoșanilor <<Ioan Cobâlă>>”, a  declarat Dan Doboș managerul Orchestrei Populară „Rapsozii Botoșanilor” Ioan Cobâlă.

Tot în a doua parte a serii au urcat pe scenă şi soliștii Lucica Păltineanu, Sorin Filip, Dinu Croitor, Dana Dăncilă, Cosmin Croitor, Leonard Raicu, Diana Lungu, Gabriel Treteag, Emilia Solovăstru, Marian Gogan, Ionuț Țanța. Și de această dată publicul a fost entuziasmat, răsplătind cu aplauze prestația artiștilor.

Prima ediție a Festivalului Național de Folclor „Ioan Cobâlă” s-a încheiat cu o tombolă care a avut ca premii 60 de CD-uri cu cele mai îndrăgite melodii ale regretatului Ioan Cobâlă.

– Robert PRISACARIU

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
3.8 ° C
4.3 °
3.6 °
48 %
6.9kmh
42 %
mar
5 °
mie
6 °
joi
7 °
vin
8 °
sâm
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...