sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăLocalCurs de auto-apărare împotriva manipulării prin informație la Biblioteca Județeană

Curs de auto-apărare împotriva manipulării prin informație la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani demarează un proiect nou in domeniul educației permanente. Este vorba despre un curs de auto-apărare împotriva manipulării prin informație. Înscrierile se fac în perioada 4-16 octombrie la sediul bibliotecii – Fondul Documentar Eminescu, de luni până joi, între orele 8,30-16.00.

În cadrul cursului vor fi atinse aspecte din domeniul comunicării, informării și formării
personale (manipulare prin reclame, presă și multi-media, automanipularea, nevoia de fericire). Însă, și din domenii conexe, precum: societate, familie, parenting, relații de cuplu, arte, pseudo-științe, falsificarea istoriei. Cursul beneficiază de colaborarea unor specialiști pe domeniile psihologie, jurnalism, istorie, politici publice.

Acesta se va desfășura în fiecare vineri de la ora 16.00, în sala Fondului Documentar Eminescu, timp de patru luni. Cursul își propune să contribuie la crearea/dezvoltarea deprinderilor de lectură critică. Totodată, și la cunoașterea de sine și descoperirea valorilor individuale, ca instrumente cu care oamenii se pot apăra în fața manipulării.

Cursul a fost testat în perioada vacanței de vară cu un modul pilot de 5 săptămâni.

„Sunt două grupuri țintă spre care ne concentrăm atenția și vom lucra diferențiat cu o grupă de adolescenți (14-19 ani) și cu o grupă de tineri/viitori părinți (20-30 de ani).

Cursul a fost gândit cu o desfășurare accentuat interactivă și include numeroase jocuri, exerciții, lucru în echipă, vizionări, studii de caz, brainstorming”, au transmis reprezentanții instituției de cultură.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
0.7 ° C
1.6 °
0.5 °
90 %
0.9kmh
54 %
sâm
4 °
Dum
2 °
lun
1 °
mar
2 °
mie
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...