vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTModern Calor va începe furnizarea de căldură

Modern Calor va începe furnizarea de căldură

Modern Calor va începe, peste o săptămână, furnizarea de căldură în apartamentele botoşănenilor. Potrivit reprezentanţilor societăţii, pornirea instalaţilor se va face etapizat, pe puncte termice, operaţiunea urmând a se derula pe parcursul a câteva zile, chiar o săptămână.

Asta pentru a se evita apariţia unor eventuale avarii la reţeaua de termoficare în această perioadă. După punerea în funcţiune a întregului sistem de distribuţie, furnizarea se va face doar pe timpul nopţii, pentru început. Chiar şi aşa, acest lucru se va face şi în funcţie de evoluţia temperaturilor exterioare. Având în vedere că pe parcursul zilei se vor înregistra şi temperaturi de 20 de grade, este posibil ca seara termometrele să nu scadă sub 10 grade Celsius.

Botoşănenii care nu doresc să li se furnizeze energie termică de la această dată, având în vedere că statul acordă ajutoare la încălzire pentru perioada 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2022, au posibilitatea de a opri încălzirea la nivelul fiecărei scări de bloc.

În cazul în care apar probleme la instalaţiile interioare de încălzire, clienţii casnici se pot adresa dispeceratului Modern Calor, la telefon 0231 53 53 40.

Cereri pentru ajutorul de încălzire

Începând de luni, 17 octombrie, botoșănenii pot depune cereri la Societatea Modern Calor pentru a beneficia de ajutoarele de încălzire. Ajutoarele sunt aferente sezonului rece 2022-2023 pentru clienții racordați la sistemul centralizat de încălzire.

Cei care doresc să beneficieze de ajutor, din luna noiembrie 2022, trebuie să completeze Cererea şi Declaraţia pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului la sediul Modern Calor S.A. (Serviciul Comercial de lângă Şcoala Gimnazială nr.7) cel târziu până la data de 15 noiembrie 2022. De acest ajutor pot beneficia familiile care deţin o singură locuinţă, un singur autoturism mai vechi de 10 ani, nu au terenuri intravilane (mai mari de 1.000 de metri pătraţi în zona urbană, mai mari de 2.000 de metri pătraţi în mediul rural), nu au depozite bancare mai mari de 3.000 de lei şi au venitul pe membru de familie mai mic de 1386 de lei net.

Botoşănenii care sunt racordaţi la sistemul public de termoficare vor plăti facturi mai mari. Asta deoarece în cadrul şedinţei de Consiliu Local, aleşii au dat un vot favorabil pentru majorările cerute de Modern Calor. Spre exemplu, pentru un apartament cu două camere unde locuiesc trei persoane, modificarea prețului de facturare către populație ar determina o creștere a facturii lunare de la 325,79 de lei fără TVA la 393,62 de lei fără TVA.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...