sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăLocalProgramul Rabla pentru becuri se apropie de start. Cum poate fi accesat

Programul Rabla pentru becuri se apropie de start. Cum poate fi accesat

Actul normativ care va reglementa programul Rabla pentru becuri a intrat miercuri în circuitul de avizare interministerială. Cel mai probabil programul va fi lansat săptămâna viitoare.

Programul prevede sprijin financiar pentru schimbarea becurilor clasice cu unele LED. ”Plăţile le vom face mai mult ca sigur anul viitor, majoritatea, pentru că în două luni de zile nu avem cum să consumăm toţi banii”, a anunţat ministrul Mediului, la Digi24, miercuri seară.

Ministrul susține că un buget de 400 de milioane de lei alocat acestui program este unul ”acoperitor”.

Cum poate fi accesat programul

Persoanele care vor să acceseze programul o pot face în aceleaşi condiţii de înscriere ca şi pentru programul Rabla pentru electrocasnice. Se va putea înscrie orice persoană cu domiciliul în România, care are peste 18 ani și fără datorii la stat. Cei înscrişi vor obține un voucher de 200 de lei. Ulterior au 7 zile la dispoziție să meargă la unul dintre magazinele din program pentru a cumpăra un bec LED. Becurile trebuie să aibă maximum 15 wați.

În magazin, trebuie prezentate şi unul sau mai multe becuri vechi, în funcție de numărul de becuri LED care vor fi achiziționate. Valoarea acestora trebuie să nu depășească 200 de lei. Acordarea voucherelor se va face după principiul primul venit, primul servit.

Ministrul a fost întrebat cum vor proceda persoanele în vârstă sau care nu au telefon și adresă de e-mail. „La fel cum au aplicat pentru electrocasnice. Și pentru electrocasnice am avut zeci de mii de persoane din mediul rural, indiferent de vârstă. Persoanele care deja s-au înscris pentru electrocasnice nu trebuie să se înscrie pentru becuri încă o dată”, a spus ministrul Mediului.

„Sunt convins că toi cei care vor să aplice vor avea sprijinul atât autorităților locale pentru a primi certificatele, cât și a rudelor, cunoștințelor și persoanelor care mai fac drumuri spre oraș”, a mai spus Tanczos Barna.

Bugetul alocat acestui program este de 400 de milioane de lei, iar o persoană poate obține un singur voucher, ceea ce înseamnă că vor fi 2 milioane de beneficiari. Un bec cu led costă, în medie, 30 de lei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
28.6 ° C
28.6 °
28.6 °
88 %
3.6kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
21 °
lun
12 °
mar
16 °
mie
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Preocuparea ca orașul să miroase frumos are din ce în ce mai mulți adepți implicați.

EDITORIAL

Recenta confruntare dintre primarul PSD Cosmin Andrei și consilierul local PNL Eugen Turcanu nu mai miră pe nici un botoșănean care a urmărit cât...

EPIGRAMA ZILEI

Marea mea nedumerire Tot nu s-a elucidat: Oare lanțul de iubire Poate fi sudat? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...