miercuri, februarie 8, 2023
AcasăLocalCopil în comă după un accident cumplit (video)

Copil în comă după un accident cumplit (video)

O familie din județ trece prin clipe cumplite. Asta după ce fetița lor de doar trei ani s-a strangulat accidental cu un cordon de la un halat. 

S-a întâmplat miercuri, mama fiind cea care i-a acordat primul ajutor fetiței până la sosirea ambulanței. Ulterior, micuța a fost transferată la Iași cu o ambulanță cu medic.

“Copilul a fost preluat în comă profundă în urma unei asfixii mecanice accidentale. La examinarea imagistică a rezultat o afectare cerebrală, în urma căreia s-a decis transferul la Iași, pe cale terestră”, a precizat medicul primar în medicina de urgență Ramona Guraliuc, șeful UPU-SMURD Botoșani.

Poliția a demarat o anchetă în acest caz. În prezent, se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

„Fetița s-a ștrangulat accidental cu cordonul de la un halat de baie, care era atârnat într-un cuier. A fost descoperită de părinți, inconștientă. A fost preluată imediat de serviciile de urgență prespitalicești. A ajuns la unitatea de primiri urgență de la spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași în comă profundă, cu encefalopatie hipoxică, secundară strangulării. A beneficiat de explorări imagistice, paraclinice.

Este internată în secția de anestezie și terapie intensivă, pe secția de neurologie pediatrică, pentru tratament specific și supraveghere. Îmbucurător este faptul că în acest moment starea pacientei este bună, este conștientă, orientată temporo-spațial, stabilă respirator și hemodinamic. Va beneficia de o nouă investigație imagistică, iar în timp va necesita și alte investigații neurologice”, a declarat doctor Tamara Roșu, medic Șef UPU în cadrul spitalului „Sfânta Maria”, Iași.

De asemenea, au fost sesizați și reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului din Botoșani cu privire la acest caz.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-1.2 ° C
-1.2 °
-1.4 °
79 %
3.9kmh
85 %
mie
-3 °
joi
-2 °
vin
-1 °
sâm
1 °
Dum
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În caz că se aglomerează la spital, s-a mai adus un scaun.

EDITORIAL

Din când în când, suflul de muribund al nației ridică poalele satinate și frumos brodate ale sistemului de sănătate dezvăluindu-ne vergeturile, omniprezenta celulită și...

GÂNDUL ZILEI

Hai Catrină și ne-arată Cum era când erai fată, Stânga unu, dreapta doi Și vreo trei pe dinapoi... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...