spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTCriza preţurilor la energie loveşte şi Cornişa

Criza preţurilor la energie loveşte şi Cornişa

Criza preţurilor la energie dă bătăi de cap reprezentanţilor Parcului Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa. Deşi încasările sunt în creştere, parcul este în continuare dependent de ajutorul primit din partea primăriei din cauza facturilor în creştere.

De la începutul anului până în prezent în zona de agrement au fost încasaţi aproape un milion de euro. „Am încasat în jur de 3,9 milioane de lei la obiective, având în jur de 110.000 de utilizatori, iar la zona de alimentație publică aproape 900.000 de lei, cu sezonul de patinoar, cred că facem 1 milion de lei. În total sunt undeva la 4,8 milioane de lei, aproape 1 milion de euro. Lucru cumva mulțumitor până la un punct. Stăm foarte rău la acest capitol, al cheltuielilor pe utilități, care ne fac o presiune pe bugetul cheltuieli, dar încercăm să suplimentăm și să aducem cât mai multe venituri posibile, de asta încercăm orice modalitate de a mai aduce un ban în plus”, a declarat Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement.

„Nu vrem să fim o povară pentru Municipiul Botoșani”

În contextul creşterilor de preţ, Parcul Cornișa rămâne dependent de subvenția pe care o primește de la Consiliul Local Botoșani. „Rămânem tot cu o subvenție din partea Consiliului Local ca și până acum, sper să fie undeva sub 1 milion de lei. Noi acum la ora actuală suntem sub 800 de mii de lei cheltuiți din banii publici și sperăm să rămânem aici. Nu vrem să fim o povară pentru Municipiul Botoșani”, a spus Eugen Ţurcanu.

În bugetul local pentru acest an a fost aprobată pentru Cornişa o subvenţie de 3.425.480 de lei.

Creşterile de preţ la gaz și la energie electrică, afectează activitatea parcului. „Problema e că ne termină utilitățile la Cornișa. După cum știți, energia s-a majorat puternic de anul trecut până în prezent, iar energia termică la fel, a explodat ca și preț pe gigacalorie.

Noi încălzim apa și toate incintele cu agent termic obținut de la societatea noastră locală, Modern Calor, energia în schimb o luăm din altă parte și kilowat-ul este blocat la un anumit preț, dar față de prețurile de acum un an când eram cu cheltuielile la un anumit nivel, oricum a explodat și prețul energiei. Cu alte cuvinte, stăm foarte rău la acest capitol, al cheltuielilor pe utilități, care ne fac o presiune pe bugetul cheltuieli”, a mai adăugat directorul DSPSA.

Oficialul a spus că numai costurile pentru iluminat, în parc fiind aproximativ 500 de stâlpi se ridică la aproape 600.000 de lei pe an. „Din subvenția pe care o avem la ora actuală primită, o mare parte se duce către întreținerea acestui parc”, a spus Eugen Ţurcanu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...