vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTAutorităţile locale se declară pregătite pentru iarnă (video)

Autorităţile locale se declară pregătite pentru iarnă (video)

Directorii instituțiilor deconcentrate din Botoşani s-au întrunit, joi, în cadrul unei ședințe ordinare a Colegiului Prefectural. Una dintre principalele teme abordate a fost stadiul în care se află pregătirile pentru sezonul rece care urmează.

La întâlnire, alături de prefectul judeţului, Sorin Cornilă, au participat Decebal Muraru, inspector șef Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoșani, Andrei Bucșă, reprezentant al Secției Drumuri Naționale (SDN), Paul Șmit, reprezentant al Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJDP), Doru Constantin, director adjunct Nova ApaServ și Bogdan Varasciuc, director Modern Calor.

„Avem experiența și pregătirea necesară ducerii la îndeplinirea îndatoririlor ce ne revin pe linia gestionării situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase specifice iernii. Răspundem prezent la orice solicitare”, a declarat Decebal Muraru, inspector șef ISU Botoșani.

De asemenea, reprezentantul ISU a precizat că este pregătit planul de intervenție pentru prevenirea deceselor prin hipotermie, fiind pregătite soluţii pentru persoanele fără adăpost. „Sunt spații puse la dispoziție pentru oamenii fără adăpost, la nivelul județului Botoșani sunt în evidență un număr de 29 de astfel de persoane. Sunt centre la nivelul municipiului Botoșani centre la nivelul municipiului Dorohoi”, a declarat inspector șef ISU Botoșani.

Contract semnat pentru deszăpezire

Reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Botoșani și Direcției Județene de Drumuri și Poduri au spus că sunt pregătiți să acționeze în orice moment pentru a nu exista probleme în trafic cauzate de fenomene meteo specifice sezonului rece.

„La nivelul Secției de Drumuri Naționale Botoșani avem semnat contractul subsecvent nr 209 din 10 octombrie 2022 pentru deszăpezire. Prin contractul subsecvent avem prinse un număr de 40 de utilaje de la prestator, iar 12 proprii. La nivelul județului avem 5 baze de dezăpezire și 2 puncte de sprijin. Suntem pregătiți în orice moment să intervenim și suntem dispuși la orice oră din zi și din noapte să acționăm”, a declarat Andrei Bucșă, reprezentantul SDN Botoșani.

„Avem semnate contractele subsecvente cu trei baze Botoșani, Dorohoi, Trușești, săptămâna viitoare urmând să semnăm și cu Săveniul. Avem nouă utilaje la dispoziție proprii și 40 închiriate. Avem în stoc 1200 de antiderapante. Suntem gata să intervenim oricând”, a spus la rândul său Paul Șmit, reprezentant DJDP Botoșani.

Măsuri pentru apă şi căldură

Nici în ceea ce privește furnizarea apei potabile nu vor fi probleme în perioada ce urmează.

„Se merge pe asigurarea și continuitatea furnizării apei potabile. Este un plan de măsuri pentru fiecare centru zonal în parte, pentru fiecare stație de epurare, stație de tratare, în așa fel încât să nu existe probleme pe parcursul acestei ierni”, a precizat Doru Constantin, director adjunct Nova ApaServ.

În urma reviziei instalației termice s-au remediat defecțiunile apărute ca urmare a începerii furnizării agentului termic. De asemenea, directorul Modern Calor a asigurat că proviziile pentru asigurarea confortului termic sunt suficiente pentru iarnă. „Am și înmagazinat, până în luna octombrie inclusiv. Vom extrage din depozite pe un grafic, începând din luna noiembrie până în martie. Avem o cantitate de 12.000 megawatt oră înmagazinați”, a spus oficialul.

„Din punctul nostru de vedere nu sunt probleme în asigurarea agentului termic destinat atât populației cât și agenților economici în sezonul rece 2022 -2023”, a afirmat Bogdan Varasciuc.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...