vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTWeekend cu spectacole la Teatrul „Eminescu”

Weekend cu spectacole la Teatrul „Eminescu”

Weekend cu spectacole la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani. Iubitorii de frumos sunt așteptați și în acest weekend la două piese de excepție puse în scenă de actorii Teatrului „Eminescu”. Este vorba despre spectacolele „Angajare de clovn” de Matei Vișniec și „Iona” de Marin Sorescu.

Sâmbătă, 5 noiembrie ,de la ora 18.00, la Casa Tineretului, publicul poate viziona spectacolul „Angajare de clovn” de Matei Vișniec.

„E teatru. E circ. E spectacol. E cu adevărat spectaculos. E impresionant. Are emoție și melancolie. E precum o amintire. E o călătorie înapoi în copilărie. E amar, e comic, real, uman, pătrunzător și simplu.

Este deopotrivă pentru cei mari și cei mici. Cu clovni, cu magie și acrobație, împletite cu teatru, cu jocul actoricesc, cu conflict și replici inteligente, cu poveste și puterea cuvântului pe scenă, un spectacol pentru suflet, pentru bucuria amintirii și pentru melancolia prezentului”, au transmis reprezentanții instituției de cultură.

„Angajare de clovn” este ultima piesă scrisă în România de Matei Vișniec, în 1986, înainte de emigrarea dramaturgului la Paris. Cel mai jucat autor român contemporan a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească în 1991. Regia, decoruri și coloana sonoră aparțin lui Ion Sapdaru, Coregrafia Victoriei Bucun, iar de de costume s-a ocupat Alina Dincă.

Actorii care vor da viață personajelor din piesă sunt Bogdan Muncaciu, Dragoş Radu, Răzvan Amitroaei, Volin Costin și Cezar Amitroaei.

„Iona este oricare din noi”

Publicul botoșănean este așteptat și duminică, de la ora 19.00, la Cinematograful „Unirea”, pentru a viziona spectacolul „Iona” de Marin Sorescu. Regia artistică este semnată
de Bianca Laiu, scenografia de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia îi aparține Victoriei Bucun. Din distribuție fac parte actorii Alexandru Dobynciuc și Petruț Butuman.

Spectacolul „Iona” este o coproducție Teatrul „Mihai Eminescu” și Facultatea de Teatru (Regie) a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și este realizat cu
sprijinul Fundației Marin Sorescu.

„Iona este o stare de spirit. Iona este oricare din noi. Într-o lume în care există societate democratică și prea puțină libertate de exprimare, o lume cu spațiu virtual din ce în ce mai mare fără cenzuri și o libertate ireală, revolta își face loc prin mintea omului. Iona este un om revoltat, acesta este focul care îl îndeamnă să ajungă în punctul de a începe o căutare”, a transmis tânăra regizoare.

Pentru ambele spectacole biletele costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi , studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 sau   0735 779 821, program: 10.00 – 18.00, de marți până vineri; sâmbătă și duminică 16.00 – 19.00. De asemenea, acestea pot fi cumpărate şi online –  https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...