spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTOraş ca după bombardament din cauza avariilor la apă. Sunt probleme în...

Oraş ca după bombardament din cauza avariilor la apă. Sunt probleme în peste 100 de zone

Reprezentanții Poliției Locale Botoșani, compartimentul Disciplina în Construcții și funcționari din cadrul Direcției Edilitare din cadrul Primăriei Botoșani, au demarat noi verificări în municipiu. Sunt verificate zonele unde trebuiau executate lucrări de refacere, după ce echipele Nova Apaserv au intervenit pentru remedierea unor avarii.

Viceprimarul Liviu Toma s-a întâlnit cu Liviu Ștefan, directorul Nova Apaserv, Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale și cu Peter Szocs, funcționar în cadrul Direcției Edilitare. Discuțiile s-au axat atunci pe necesitatea executării lucrărilor de refacere, datele centralizate indicând existența a 115 zone unde trebuia să se intervină. Edilul a solicitat ca până la finele lunii octombrie să fie executate minim 50 de lucrări. Directorul Nova Apaserv a spus în cadrul întâlnirii că are promisiuni de la conducerea firmei cu care Nova Apaserv are contract că aceste lucrări vor fi reluate începând cu data de 17 octombrie.

„Nu mai acceptăm scuze”

După două săptămâni, s-a constatat, însă, că nu a fost executată nici o lucrare de refacere. Între timp, municipalitatea a eliberat noi avize pentru intervenții la avarii, astfel că numărul lucrărilor de executat a ajuns la 119.

“Condițiile meteorologice permit executarea acestor lucrări. Important este ca, în această perioadă, conducerea Nova Apaserv, membrii consiliului de administrație și conducerea executivă, să se mobilizeze pentru a reuși să se achite de obligațiile trecute inclusiv în avizele în baza cărora s-a intervenit pe domeniul public. Nu mai acceptăm scuze, trimiteri la problemele financiare, amânări. Nu este corect față de cetățenii municipiului ca Nova Apaserv să tot amâne aceste lucrări. Trebuie să le arătăm cetățenilor că ne pasă de siguranța lor, inclusiv prin rezolvarea la timp a acestor probleme. Dacă nu se intervine de urgență, în primăvară există riscul ca orașul Botoșani să arate ca după război”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Nova Apaserv dă vina pe lipsa banilor

De cealaltă parte, oficialii Nova Apaserv pun întârzierile pe fondul problemelor financiare pe care le au cu societatea angajată să realizeze refacerile, dar și pe fondul prețurilor, care sunt mai mari dacă le realizează o firmă terță față de cele pe care le-ar înregistra dacă ar avea echipă proprie de refaceri.

„Momentan contractul cu antreprenorul, constructorul cu care lucrăm noi pe această parte este blocat din motive financiare. Încercăm, discutăm cu el să reluăm cât de repede posibil lucrările. Noi avem în vedere și formarea unei echipe proprii, pe viitor să evităm astfel de situații. De altfel, prin noua organigramă este prevăzută o formație de refacere şi amplasamente care bineînțeles va trebui dotata cu utilaje și în primul rând să angajăm oameni specializați pe zona asta.

Echipa ca și compartiment nou la partea de exploatare este prevăzută a avea un șef și trei angajați. Deci noi cumva încercăm pe viitor să facem mare parte din refaceri prin forțe proprii pentru că costurile sunt mari pentru lucrările cu terți. Suntem în discuții cu firma respectivă, eu  încerc ca până la începutul iernii să rezolvăm cea mai mare parte din zonele afectate, cam ăsta e targetul nostru”, a declarat Liviu Ștefan, director general Nova Apaserv.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...