marți, martie 28, 2023
AcasăLocalOportunități de dezvoltare pentru municipiul Botoșani. A fost lansat un nou Program...

Oportunități de dezvoltare pentru municipiul Botoșani. A fost lansat un nou Program Regional

Vineri, 11 noiembrie, a avut loc conferința de lansare a Programului Regional Nord-Est 2021-2027, „Destinație: Europa 2027! Programul Regional Nord – Est pornește la drum”. Evenimentul, la care a participat primarul Cosmin Andrei, alături de alți reprezentanți ai primăriei, s-a desfășurat la Piatra Neamț.

În cadrul conferinței au fost prezentate numeroase aspecte și oportunități în privința investițiilor și dezvoltării comunităților locale prin Programul Regional Nord – Est 2021 – 2027, dar și angajamentul Autorității de Management de a fructifica lecțiile învățate din exercițiile anterioare de programare, cu premise pentru gestionarea mai eficientă a programului și creșterea capacității administrative a beneficiarilor.

La eveniment au participat, din partea Comisiei Europene, Krystof Kasprziy, șef adjunct al Unității pentru România, Direcţia Generală, Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene, ministrul Turismului și Antreprenoriatului – Dan Cadariu, iar online, de la Bruxelles, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Potrivit edilului, obiectivul general al noului Program este stimularea unei dezvoltări echilibrate bazate pe un proces de creștere economică inteligent, durabil și incluziv, care să conducă la creșterea calității vieții și reducerea decalajelor de dezvoltare intra și inter-regionale.

„În cadrul conferinței de lansare și-au susținut punctele de vedere și reprezentanții Comisiei Europene, ai Guvernului României, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și Autorității de Management a Programului Regional Nord-Est. Ne așteaptă o perioadă aglomerată! Vom „ataca” toate fronturile care ni se deschid pentru accesarea cât mai multor oportunități de dezvoltare a municipiului Botoșani!” a transmis primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

La Conferința de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est au fost prezenți președinți de consilii județene, prefecți, primari și, nu în ultimul rând, oameni de afaceri.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
2.8 ° C
4.6 °
2.2 °
81 %
11.2kmh
100 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
12 °
vin
11 °
sâm
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când vrei să protejezi pietonii, ori apar unii care pun beţe-n roate, ori alţii care pun roate-n beţe.

EDITORIAL

Cu ani în urmă, pe vremea când Michael Schumacher domina detașat Marele Circ, transmisiunile în direct erau întrerupte de o reclamă în care protagonist...

EPIGRAMA ZILEI

Oltenii din Parlament, (Opozanții, evident !) Strigau toți în gura mare Că ... fură la guvernare !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...