joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTAmor penal cu o fată de 13 ani

Amor penal cu o fată de 13 ani

O poveste de dragoste între doi tineri a ajuns în atenția judecătorilor. Ba mai mult, tânărul, originar din comuna Cristești, a fost trimis în boxa acuzaților, fiind cercetat pentru act sexual cu o minoră. Asta pentru că în momentul în care relația a debutat între ei, iubita lui abia împlinise 13 ani.

Povestea celor doi tineri a început în urmă cu mai bine de doi ani, când Marian V. a cunoscut-o pe copila originară din județul Suceava și s-a îndrăgostit de ea.

Încetul cu încetul, relația a devenit apropiată, tinerii hotărând să-și unească destinele. Așa că fata s-a mutat la locuința tânărului, iar anul trecut a rămas însărcinată și a adus pe lume un copil. În momentul în care aceasta a ajuns la maternitate, cadrele medicale au realizat că mama era minoră și au sesizat autoritățile. Așa se face că iubirea dintre cei doi a ajuns în atenția polițiștilor și a procurorilor, care au deschis o anchetă.

Copila a rămas lângă cel anchetat

Copila a ajuns în grija celor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, însă după numai câteva zile a fost preluată de mamă și a revenit la iubitul ei. Audiată, copila a recunoscut totul, a susținut că intenționează să formeze o familie în adevăratul sens al cuvântului împreună cu iubitul său. De altfel, de atunci și până în prezent, cei doi conviețuiesc împreună. Însă, cum legea sancționează raporturile sexuale cu minori, tânărul tată a ajuns în postura să fie cercetat penal pentru act sexual cu o minoră.

Cercetările au durat până luna aceasta, când Marian V. a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani. Procesul se va judeca cu ușile închise, iar magistrații vor analiza situația, urmând ca la final să dispună dacă tânărul va răspunde penal. Potrivit legii, raportul sexual cu un minor cu vârsta între 13 și 15 ani se pedepsesc cu închisoare de la unu la 5 ani.

O analiză făcută la jumătatea acestui an arăta că în județ au fost înregistrate 30 de nașteri cu mame minore, cu o uşoară creştere în rândul mamelor de 14-15 ani, faţă de anii trecuți. Grav este, însă, că în multe sate din judeţ, sarcinile sunt aproape o obişnuinţă la copile de 15-16 ani, fiind considerate ca atare chiar şi de autorităţi, care nu mai depun niciun efort pentru a-i convinge pe adolescenţi că viaţa sexuală începută prea devreme are o mulţime de efecte negative.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...