sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăLocalZiua Mondială a Filosofiei, marcată în școlile din județ

Ziua Mondială a Filosofiei, marcată în școlile din județ

Ziua Mondială a Filosofiei este marcată în toate unitățile de învățământ de la Botoșani, potrivit conducerii IȘJ.

În fiecare an, în a treia joi din noiembrie, UNESCO sărbătorește Ziua Mondială a Filosofiei, iar această sărbătoare subliniază, mai mult decât oricând, importanța filosofiei și rolul acesteia, în condițiile în care vorbim din ce în ce mai mult de tehnologie, roboți și inteligență artificială.

“Dacă ne gândim asupra faptului că, în urmă cu câteva zile, la summitul de afaceri G20, unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, Elon Musk, ne prezenta un viitor în care vom putea vorbi despre extratereștri, călătorii turistice cu racheta, baze de lansare, atunci ziua de 17 noiembrie, Ziua Mondială a Filosofiei, reprezintă ziua în care ne facem timp să gândim un viitor al umanității, al dezvoltării gândirii umane, al interesului pentru dragostea de înțelepciune”, a explicat Inspector pentru disciplinele socio-umane, prof. Ana Gabriela Tanasă.

În urma întâlnirilor de lucru, inspectorul școlar de specialitate, profesoara Ana Gabriela Tanasă, responsabilul de cerc pedagogic, profesoara Marilena Popescu și profesorii de discipline socio-umane au decis ca această sărbătoare să fie marcată în toate unitățile de învățământ. Astfel, în acest an școlar, în săptămâna 14-18 noiembrie, la nivelul comisiilor metodice pentru disciplinele socio-umane, în unitătile de învățământ, se derulează activități diverse, indiferent de disciplina/disciplinele socio-umane predate.

„Dacă viitorul lumii poate fi incert, prezentul este dat de atitudinea pe care o avem în fața vieții”

Exemplele de bună practică vor fi valorizate și prezentate în cadrul următoarei ședințe de lucru a profesorilor care predau disciplinele socio-umane din județul Botoșani, iar cele mai expresive fotografii vor fi încărcate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

“Susțin prietenia înțeleaptă și inițiativa profesorilor care predau disciplinele socio-umane în acest demers al marcării Zilei Mondiale a Filosofiei. Adevărat, dacă viitorul lumii poate fi incert, prezentul este dat de atitudinea pe care o avem în fața vieții, în fața oamenilor de lângă noi, este dat de modul în care construim societatea în care viețuim .

Transmit toată considerația pentru iubitorii de filosofie, pentru dascălii și elevii care sărbătoresc această zi! Fie ca îndoiala metodică să vă fie călăuză!”, a precizat Bogdan Gheorghe Suruciuc, Inspector Școlar General al ISJ Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
28.6 ° C
28.6 °
28.6 °
88 %
3.6kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
21 °
lun
12 °
mar
16 °
mie
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Preocuparea ca orașul să miroase frumos are din ce în ce mai mulți adepți implicați.

EDITORIAL

Recenta confruntare dintre primarul PSD Cosmin Andrei și consilierul local PNL Eugen Turcanu nu mai miră pe nici un botoșănean care a urmărit cât...

EPIGRAMA ZILEI

Marea mea nedumerire Tot nu s-a elucidat: Oare lanțul de iubire Poate fi sudat? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...