sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTGrupul Radar Botoşani îşi schimbă administratorul. A fost preluat de un fost...

Grupul Radar Botoşani îşi schimbă administratorul. A fost preluat de un fost candidat la primărie

Zilele trecute, unul dintre cele mai mari grupuri de facebook din Botoşani – Radar Botoşani Oficial şi-a schimbat administratorul. Anunţul a fost făcut chiar de Victor Gavriluţă, fondator şi administrator al grupului.

„După 7 ani, după  73.600 de membri, după câteva acţiuni împreună, după multe alte lucruri frumoase dar să nu uit şi de frigiderele pline cu carne de la frustraţi certaţi cu legea sau chiar şi ameninţările (directe şi prin căţeluşi) de la oameni serioşi (nu are rost să îi menţionez că oricum îs blocaţi), cred că este timpul să mă pensionez şi să las ca de toate acestea să se „bucure” şi alţii. Astfel că începând de astăzi (n.r., vineri), grupul împreună cu pagina va trece în administrarea altei persoane. Vreau să le mulţumesc celor ce m-au susţinut, celor ce au crezut şi şi-au dorit un grup de calitate”, a transmis acesta.

Victor Gavriluţă a transmis, însă, că va continua proiectele civice şi sociale pe pagina personală, dar şi pe un grup nou de facebook.

Grupul Radar a trecut în administrarea omului de afaceri Cătălin Silegeanu, fost candidat la Primăria municipiului Botoşani. „Grupul își va păstra specificul, nu va fi utilizat în vreun scop politic. Dorim să ne implicăm mai mult în semnalarea unor probleme de trafic care țin de lucrări efectuate la carosabil și neremediate, să tragem semnale pentru autorități pentru a interveni mai rapid”, a transmis Silegeanu.

Comunitate adunată în 7 ani

Grupul Radar Botoşani Oficial a fost fondat pe 12 iunie 2015 de către Victor Gavriluţă. Astăzi 73.700 de persoane fac parte din grup, iar majoritatea postărilor au legătură cu traficul din judeţ. Pe parcursul timpul administratorul acestuia s-a implicat activ în cadrul comunităţii.

 „Ultima acţiune pentru acest grup a fost întâlnirea (din vară) cu domnul Primar al Municipiului, căruia i-am prezentat toate problemele semnalate de voi. La unele am primit răspunsul pe loc cu explicaţiile aferente, la altele urmează să le primesc dar am observat în ultima perioadă că la unele probleme semnalate, deja se mişca pe teren”, a mai transmis fondatorul.

Una dintre iniţiativele importante pornite din grup a fost iluminarea unor treceri de pietoni din municipiu care erau problematice.

Cum poți face bani din grupurile de Facebook

În funcție de profilul grupului de Facebook, se pot face chiar bani din administrarea lui. De exemplu, în România există mai multe grupuri de Facebook în care se postează anunțuri de vânzări imobiliare gratuit. Administratorii percep, însă, o taxă modică pentru ca un anumit anunț fie postat primul, crescând șansele de a fi vizualizat.

O altă metodă de monetizare a unui număr mare de membri într-un grup este postarea de link-uri de marketing afiliat. În funcție de partenerii site-urilor de marketing afiliat, postezi un link cu un anumit produs. Dacă unul sau mai mulți dintre membri grupului tău vor cumpăra produsul, tu primești un anumit procent din valoarea sa.

O altă metodă de a face bani prin aceste grupuri este chiar vânzarea. Suma pentru care grupul Radar a fost cedat a rămas secretă. Sunt, însă, administratori care afişează public sumele pe care le cer pentru „vânzarea” comunităţilor. Astfel, pe situl de vânzări okazii.ro, o persoană anunţă că vinde un grup cu 333.400 de membri cu 6.000 de euro. O altă persoană cere 5.000 de lei pentru un grup cu 86.000 de membri.

Anunţuri similare sunt şi pe OLX. Aici o persoană cere 5.942 de lei pentru un grup cu 32.300 de membri. Sunt însă şi grupuri care sunt scoase spre vânzare cu sume cuprinse între 200 şi 1.200 de lei.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...