marți, decembrie 6, 2022
AcasăLocalPregătiri pentru Târgul de Crăciun

Pregătiri pentru Târgul de Crăciun

În perioada 16 – 18 decembrie, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani organizează Târgul de Crăciun. Târgul va avea loc în Parcul „Mihai Eminescu”.

Botoşănenii vor putea cumpăra de la târg produse tradiţionale care să se regăsească pe masa de sărbători expuse de comercianți.

Organizatorii au transmis criteriile de participare ale comercianților. Astfel, potrivit acestora, miniexpozițiile meșterilor populari și ale artizanilor în privința dezvoltării laturii decorative trebuie să păstreze limitele bunului gust. Instituția se detașează de rațiunile pur comerciale dorind să promoveze creațiile meșteșugărești sau handmade.

De asemenea, materialele folosite nu trebuie să inducă ideea de neglijență și de lipsă a plasticității. Nu se recomandă pictarea pe vase, globuri, în manieră grotescă și nici împodobirea altor produse cu fel de fel de abțibilduri din comerț. Producătorii locali, agenții economici cu produse alimentare și băuturi preparate, preambalate, gata de vânzare (ex. brânzeturi, turtă dulce, cârnați, etc.) vor deține toate avizele/acordurile necesare activității. În caz contrar aceștia vor suporta consecințele nerespectării celor amintite.

Totodată, potrivit organizatorilor, se interzice prepararea în aer liber a tuturor sortimentelor culinare (mici, grătar, frigărui, etc.)

„Organizatorii vor verifica înaintea deschiderii expozițiile cu vânzare ale meșterilor, artizanilor și producătorilor locali. Participanții vor fi repartizați doar de organizatorii desemnați de instituție în limita numărului de căbănuțe și corturi pe care aceștia le au la dispoziție.

De asemenea, participanții care vor aduce propriile corturi au datoria, înainte de a le amplasa, să întrebe organizatorii unde au fost repartizați. Organizatorii vor asigura masa de prânz pe toată durata târgului. Numărul participanților la această manifestare poate fi limitat din cauza mijloacelor de expunere insuficiente”, au transmis reprezentanții instituției de cultură.

Târgul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, având ca parteneri Primăria Municipiului Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-0.1 ° C
2.7 °
-0.6 °
96 %
3.6kmh
100 %
mar
2 °
mie
6 °
joi
5 °
vin
7 °
sâm
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ministrul culturii arată unde e cel care rezolvă totul, colegul Budăi știe că nu e așa. Ori tocmai a mâncat o lămâie.

EDITORIAL

Așa cum era de așteptat, minivacanța a fost pe placul românilor. Însă odată cu zilele libere, numai bune pentru activitate în aer liber, s-a...

GÂNDUL ZILEI

Când i-a spus ce-a auzit Despre-a dumneaei ... virtute, Ea pe loc l-a lămurit: A fost doar cu trei. Trei sute! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...