duminică, decembrie 4, 2022
AcasăLocalOmagiu adus istoricului Nicolae Iorga, la 82 de ani de la trecerea...

Omagiu adus istoricului Nicolae Iorga, la 82 de ani de la trecerea în veșnicie

Pe data de 27 noiembrie se împlinesc 82 de ani de la trecerea în neființă a marelui istoric Nicolae Iorga. În acest context, Muzeul Județean organizează o serie de manifestări pentru a-i aduce astfel un omagiu istoricului botoșănean. Acestea se vor desfășura în perioada 25-26 noiembrie.

Programul manifestărilor este următorul: vineri, 25 noiembrie, începând cu ora 9.00, la Casa Memorială „Nicolae Iorga” va avea loc depunerea de flori la bustul istoricului, operă a sculptorului Oscar Han. Apoi, corul Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” va susține un program artistic. Urmează vernisajul expoziției foto-documentare Nicolae Iorga și cursurile de vară de la Vălenii de Munte (1939-1940), după care se vor difuza audiții cu conferințe radiofonice ale istoricului Nicolae Iorga.

Sâmbătă, 26 noiembrie, începând cu ora 11.30, la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” Botoșani, va avea loc slujba de pomenire pentru Nicolae Iorga.

Manifestările sunt organizate în colaborare cu Parohia ,,Sf. Ioan Botezătorul” Botoșani și Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoșani.

„În contextul colaborării permanente pe care o are cu Casa Memorială „Nicolae Iorga”, Liceul Pedagogic botoșănean, care poartă cu mândrie numele marelui istoric de sorginte locală, a fost invitat să participe la manifestările organizate de complexul muzeal printr-un program artistic, coordonat de domnii profesori Luminița Stoica și Laurențiu Palade. Elevii claselor de profil pedagogic au prezentat un program de cântece corale patriotice și au recitat poezii din creația lui Nicolae Iorga” a declarat directorul Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga”, Mirela Sănduleanu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-0.3 ° C
1.6 °
-0.6 °
95 %
1.8kmh
100 %
Dum
2 °
lun
1 °
mar
3 °
mie
7 °
joi
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...