duminică, decembrie 4, 2022
AcasăLocalDirectorii școlilor din județ împotriva femomenului de bullying

Directorii școlilor din județ împotriva femomenului de bullying

Joi, 24 noiembrie, la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Botoșani a avut loc Cercul pedagogic al directorilor școlilor gimnaziale din municipiul Botoșani, din prima parte a anului școlar.

Tema întâlnirii a fost „Abordarea fenomenului de bullying la nivelul școlii”. Ioana Avarvari, directorul adjunct al școlii gazde, a prezentat aspecte de ordin teoretic ale fenomenului de bullying, strategii de acțiune ale școlii, dar și exemple de bune practici în ceea ce privește prevenirea, identificarea, intervenția și raportarea cazurilor.
Invitații au fost antrenați în atelierul „Șsst! Sau de ce naiba nu e naiba”, coordonat de dr. Daniela Păduraru, care i-a fascinat pe invitați cu aspectele de ordin lingvistic ale cuvintelor, cu simboluri ascunse ale literelor ce formează cuvântări, demonstrând cum „cuvântul poate fi constructiv sau distructiv”. “Așadar, să folosim vorbe care ne încântă auzul și ne liniștesc sufletul, deoarece cuvântul are putere demiurgică”, a fost concluzia profesoarei de limba și literatura română.

Dezbateri despre bullying

La activitate a participat și Ana-Maria Loghin, inspector școlar pe management instituțional, care a evidențiat aspectele legislative în vigoare referitoare la fenomenul de bullying. Directorul Gheorghe Onofraș, responsabilul Cercului Metodic al directorilor, a provocat colegii la discuții și dezbateri pornind de la această temă, evidențiind rolul tuturor factorilor, fie că sunt elevi, cadre didactice, consilier școlar, familie, sau instituții ale statului, toți având rol în prevenirea fenomenului de bullying din școli.

Gazdele școlii, directorii Dan Crîșmariu și Ioana Avarvari, au mulțumit tuturor colegilor pentru prezență, pentru împărtășirea exemplelor de bune practici și pentru soluțiile găsite în gestionarea unor situații problemă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-0.3 ° C
1.6 °
-0.6 °
95 %
1.8kmh
100 %
Dum
2 °
lun
1 °
mar
3 °
mie
7 °
joi
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...