duminică, decembrie 4, 2022
AcasăLocal„Fumurile nu-ți dau valoare” - trei instituții luptă cu un fenomen care...

„Fumurile nu-ți dau valoare” – trei instituții luptă cu un fenomen care a luat amploare și în rândul elevilor

În perioada 21-25 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au organizat activități preventive cu aproximativ 400 de elevi ai Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi, Școlii Gimnaziale Blândești, Școlii Gimnaziale „Dan Iordăchescu” Hlipiceni, Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani și ai Școlii Gimnaziale nr. 2 Brehuiești.

„Activitățile au fost desfășurate în cadrul campaniei locale de prevenire și combatere a consumului de substanțe interzise în rândul populației de vârstă școlară intitulată <<Fumurile nu-ți dau valoare!>> și a avut drept scop creșterea gradului de informare și conștientizare a elevilor cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Polițiștii, împreună cu medici din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati” și Direcției de Sănătate Publică Botoșani le-au vorbit elevilor despre efectele pe care le au drogurile asupra consumatorilor, riscurile asociate consumului, precum și consecințele acestuia pe plan social și familial.

Elevii au putut experimenta stările induse de droguri, prin intermediul ochelarilor speciali care simulează efectele consumului acestor substanțe, respectiv dezorientarea în spațiu, modificarea culorilor, vizibilitatea limitată, vederea dublă, aprecierea greșită a distanțelor, confuzia, etc.

Totodată, activitățile au avut drept scop creșterea siguranței elevilor în unitățile de învățământ, prin informarea cu privire la formele de manifestare a bullying-ului, și respectiv cu privire la consecințele legale ale implicării minorilor în comiterea de acte de violență.

Polițiștii au participat și la ședințe cu părinții elevilor Școlii Gimnaziale „Elena Rareș” Botoșani și Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi.

Activități similare vor fi desfășurate pe tot parcursul anului școlar, în unități de învățământ liceal și gimnazial din județ.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-0.3 ° C
1.6 °
-0.6 °
95 %
1.8kmh
100 %
Dum
2 °
lun
1 °
mar
3 °
mie
7 °
joi
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...