duminică, decembrie 4, 2022
AcasăLocalSfaturi de la DSP în sezonul rece

Sfaturi de la DSP în sezonul rece

În contextul creșterii numărului de viroze, în special în rândul copiilor, DSP recomandă, în scopul reducerii aglomerării și a timpilor de așteptare la camerele de gardă ale spitalelor ca, în cazul apariției simptomelor de răceală să contactați medicul de familie.

Dacă este necesar consultul în afara orelor de program ale medicului se poate solicita consult la centrele de permanență fixe organizate în Municipiul Botoșani, municipiul Dorohoi, Darabani, Bucecea, Havârna, Trușești, Cristești și Avrămeni.

La centrele de permanentă există medici de familie care vor oferi consultații și vor îndruma persoanele către unitățile sanitare daca este cazul.

DSP recomandă ca persoanele care prezintă simptome de răceală, să se izoleze de restul membrilor familiei, să protejeze persoanele vulnerabile (copii, gravide, vârstnici, persoane cu boli cronice) și să evite deplasarea în locuri aglomerate.

„Recomandăm vaccinarea antigripală sezonieră și anti-COVID-19 cu varianta adaptată Omicron B.A 4-4, disponibilă prin medicii de familie. Recomandăm respectarea regulilor de igienă personală și a locuinței, evitarea aglomerațiilor a automedicației, în special consumul de antibiotic fără recomandare medicală”, au transmis reprezentanții DSP.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
0.2 ° C
1.6 °
-0 °
93 %
3.1kmh
100 %
Dum
1 °
lun
1 °
mar
3 °
mie
7 °
joi
7 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...