duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăLocalUSR a lansat ”Cartea neagră a guvernării PSD-PNL”

USR a lansat ”Cartea neagră a guvernării PSD-PNL”

Partidul Uniunea Salvați România (USR) – Filiala din Botoșani a prezentat, sâmbătă, „Cartea neagră a guvernării PSD-PNL” care prezintă „Oferta PSD-PNL: Cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani”. La evenimentul de dimineață au fost prezenți Cristina Lăcătușu, vicepreședintele USR – Filiala din Botoșani, dar și consilierii USR Raluca Curelariu și Marcel Gheorghiță.

Mai exact, cartea reprezintă un raport critic al activității Guvernului la un an de la preluarea mandatului. Concluziile raportului arată cum în ultimul an s-au înregistrat cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani. Astfel, este vorba despre curent, gaze și încălzire care s-au scumpit cu 32%, pâinea cu 27%, laptele cu 28%, zahărul cu peste 60%.

„(…)Creșterea numărului de firme radiate este de aproape 19% în 2022 în comparație cu perioada similară din 2021. În ceea ce privește suspendarea activității firmelor suntem al treilea județ din țară cu o creștere de aproape 45% de firme care și-au închis obloanele pentru că nu au găsit soluții să funcționeze. Cauza principală: presiunea pusă pe agenții economici de o serie de politicieni incompetenți. Să nu mai vorbim de suprataxarea contractelor part-time care a fost cea mai nocivă măsură din acest an”, a transmis în cadrul evenimentului Cristina Lăcătușu, vicepreședintele USR – Filiala din Botoșani.

„Botoșănenii nu beneficiază de servicii medicale firești pentru secolul în care suntem”

De asemenea, reprezentanții USR au adus în discuție și problemele cu care se confruntă sistemul medical botoșănean. În ciuda aglomerației de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) s-au închis 13 centre de permanență.

„La Botoșani apreciem investițiile care s-au făcut și cele anunțate care se vor face la Spitalul Județean și la unitățile adiacente, dar nu putem trece cu vederea peste faptul că botoșănenii nu beneficiază de servicii medicale firești pentru secolul în care suntem. Aglomerație la UPU corelată cu cele cinci centre de permanență, din totalul de 13 din județ, care s-au închis, arată cam cum știu cei care au puterea de decizie să se organizeze”, a spus vicepreședintele USR din Botoșani.

USR-iștii au anunțat că în zilele următoare vor ieși în stradă pentru a asculta nemulțumirile oamenilor, pentru ca mai apoi aceștia să transmită concluziile Guvernului.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
-0.5 ° C
0.6 °
-0.6 °
86 %
6.1kmh
44 %
Dum
-0 °
lun
3 °
mar
3 °
mie
6 °
joi
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...