marți, martie 28, 2023
AcasăLocalAvion aterizat forțat la granița cu Botoșaniul (video)

Avion aterizat forțat la granița cu Botoșaniul (video)

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat la granița cu județul Botoșani. Incidentul a avut loc luni dimineață.

Iniţial forțele de intervenție au fost direcționate către localitatea Potângeni, comuna Movileni. Ulterior, însă, au fost redirecţionate către satul Borșa, comuna Vlădeni, acolo unde avionul a aterizat forţat. „Dispeceratul integrat ISU-SMURD-SAJ a fost anunţat prin sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, de către Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA, că un avion de mici dimensiuni a dispărut de pe radar în zona localităţii Potângeni, comuna Movileni. De urgenţă a fost pus în aplicare planul pentru salvarea persoanelor în cazul producerii unui accident aviatic. Au fost anunţate instituţiile abilitate în gestionarea unui astfel de caz.

În primă intervenţie au fost deplasate două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj de terapie intensivă mobilă cu medic, un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor calificat şi echipajele serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din zonă, dar în urma analizării coordonatelor avionul de mici dimensiuni a aterizat forţat în localitatea Borşa, comuna Vlădeni, fiind redirecţionate  forţele de intervenţie în acea zonă.

La ora 12.05 echipajul de salvare aeriană s-a deplasat la locul aterizării avionului, iar cei doi membri ai echipajului nu necesitau îngrijiri medicale. Aeronava nu prezenta defecţiuni. Cauza aterizării forţate va fi stabilită de către organele în drept”, a declarat Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt al ISU Iaşi. 

Cei doi membri ai echipajului sunt bine

Din datele apelantului în avion erau doi cetățeni sârbi, iar din declarații sunt bine fără a avea nevoie de îngrijiri medicale. Pilotul și copilot au aterizat forțat din cauza că rămâneau fără kerosen. Aeronava a aterizat forțat la Borșa, Vlădeni. La locul intervenției a fost trimis și ESA. Medicul a evaluat membrii echipajului, aceștia nu au nimic”, a transmis profesor doctor Diana Cimpoeșu, șeful UPU SMURD Iași.

„Eu veneam de la Vlădeni și am văzut un avion. Am auzit ceva pocnituri, când mă uit, era avionul. Nu era prăbușit. S-au auzit ceva mișcări acolo, dar am văzut și eu că a căzut. Mă gândeam că poate erau cei care stropeau iarba”, a spus un sătean.

Potrivit unei prime evaluări tehnice, avionul este în stare bună de funcționare din punct de vedere tehnic, problema fiind riscul de a rămâne fără kerosen.

Firma care deține avionul este din Serbia, iar cei din aeronavă aruncau momeală cu vaccin antirabic pentru vulpi.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
2.8 ° C
4.6 °
2.2 °
81 %
11.2kmh
100 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
12 °
vin
11 °
sâm
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când vrei să protejezi pietonii, ori apar unii care pun beţe-n roate, ori alţii care pun roate-n beţe.

EDITORIAL

Cu ani în urmă, pe vremea când Michael Schumacher domina detașat Marele Circ, transmisiunile în direct erau întrerupte de o reclamă în care protagonist...

EPIGRAMA ZILEI

Oltenii din Parlament, (Opozanții, evident !) Strigau toți în gura mare Că ... fură la guvernare !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...