luni, ianuarie 30, 2023
AcasăLocalCeremonii dedicate Zilei Naționale a României organizate în municipiul Botoșani și orașul...

Ceremonii dedicate Zilei Naționale a României organizate în municipiul Botoșani și orașul Ștefănești

Botoșănenii sunt invitați să participe la activitățile dedicate sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie – Ziua Națională a României. Acțiunile vor debuta în municipiul Botoșani, în Piața 1 Decembrie 1918, începând cu ora 10. Prefectul județului, Sorin Cornilă, va saluta Drapelul de Luptă și, însoțit de comandantul garnizoanei, va trece în revistă Detașamentul de Onoare. În continuare, după intonarea Imnului Național al României de către Grupul Vocal Răzeșii, coordonat de preotul garnizoanei Botoșani, și oficierea serviciului religios, vor fi rostite alocuțiuni referitoare la sărbătorirea Zilei Naționale a României și vor fi depuse coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial. Ceremonialul militar se va încheia, în jurul orelor 11, cu defilarea Detașamentului de Onoare, compus din plutoane aparținând Unității Militare 01251 Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani și Penitenciarului Botoșani.

Manifestări dedicate Zilei Naționale a României vor fi organizate și în orașul Ștefănești, la Monumentul Eroilor, unde activitățile vor debuta la ora 13 și se vor încheia o oră mai târziu cu defilarea Detașamentului de Onoare.

Pe timpul manifestărilor publice, polițiștii rutieri vor dispune restricționarea și coordonarea traficului rutier și pietonal în zonele de desfășurare.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va dispune măsurile legale pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și prevenirea unor fapte antisociale de natură penală și contravențională, iar pompierii vor asigura intervenția în cazul producerii unor situații de urgență.

Având în vedere restricționarea circulației pe durata activităților, autoritățile recomandă conducătorilor auto să evite zonele de desfășurare, alegând alte trasee de deplasare.

De asemenea, participanților la aceste manifestări publice li se să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine și să solicite sprijinul acestora în cazul producerii unor incidente nedorite, care ar putea tulbura buna desfășurare a ceremonialelor militare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
-2.2 ° C
-0.4 °
-2.2 °
85 %
1.9kmh
10 %
lun
3 °
mar
4 °
mie
6 °
joi
4 °
vin
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...