luni, ianuarie 30, 2023
AcasăLocalNebunie pe străzi. Avalanșă de șoferi penali

Nebunie pe străzi. Avalanșă de șoferi penali

Val de infracțiuni rutiere pe drumurile din județ. În numai câteva zile, polițiștii au deschis 12 dosare penale, de la conducere fără permis, la conducere sub influența băuturilor alcoolice. Unul dintre cei prinși la volan a prezentat și un permis fals, crezând că-i poate păcăli pe polițiști.

Pe 28 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au oprit pentru control, pe drumul județean 282 B, din comuna Prăjeni, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult decât atât, fiind testat cu apartul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe 27 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea au oprit pentru control, pe drumul județean 291, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta avea permisul de conducere suspendat din luna septembrie a.c..Mai mult decât atât, autoturismul pe care îl conducea nu avea asigurare obligatorie, motiv pentru care i-au fost reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Tot pe 27 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au oprit pentru control, pe Calea Națională, din muncipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Ibănești. În urma verificărilor efectuate s-a descoperit că autoturismul pe care îl conducea avea autorizația de circulație provizorie expirată.

Câteva ore mai târziu, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au oprit pentru control, pe drumul județean 294 A, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din comuna Mitoc. Acesta a prezentat polițiștilor un permis de conducere, însă în urma verificărilor în bazele de date s-a stabilit faptul că nu figurează ca fiind posesor de permis pentru vreo categorie de autovehicule, iar permisul pe care l-a prezentat ar fi fost achiziționat de pe internet. În plus, autoturismul pe care îl conducea avea certificatul de înmatriculare suspendat, pentru netranscriere la termen, motiv pentru care a fost dipusă reținerea acestuia de către polițiști.

Duminică, pe 28 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Botoșani au oprit pentru control, pe drumul național 29, în orașul Săveni, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Manoleasa. Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dar nu a fost singurul caz. Pe 27 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au oprit pentru control, pe Șoseaua Iașului, un autoturism condus de un tânăr, de 24 de ani, din comuna Prăjeni. În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot pe 27 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au oprit pentru control, pe Bulevardul Mihai Eminescu, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din municipiul Botoșani. Întrucât emana halenă alcoolică, i-a fost solicitat să se supună testării cu apartul etilotest, însă bărbatul a refuzat, fiind de accord doar cu prelevarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Iar seria a continuat în aceeași zi, când polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național 29 C, în comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un bărbat, de 54 de ani, din localitate. În urma testării cu apartul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot pe 27 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal DC 83, în localitatea Hudești, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din aceeași localitate. În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt caz a fost înregistrat pe 26 noiembrie 2022, când polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean 208 H, în localitatea Corni, un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din comună. În urma testării cu apartul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot pe 26 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean 296, în comuna Nicșeni, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din municipiul Botoșani. În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi au oprit pentru control, pe 26 noiembrie a.c., pe drumul județean 292, în comuna Corlăteni, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Nicșeni. În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile cei prinși la volan în aceste ipostaze s-au ales cu dosare penale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
-2.2 ° C
-0.4 °
-2.2 °
85 %
1.9kmh
10 %
lun
3 °
mar
4 °
mie
6 °
joi
4 °
vin
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...