vineri, februarie 3, 2023
AcasăLocalOperațiunea „Blocada” revine în forță. Razii de amploare organizate de polițiști

Operațiunea „Blocada” revine în forță. Razii de amploare organizate de polițiști

Polițiștii au luat cu asalt localitățile județului. După o mobilizare fără precedent, în care au fost implicate toate structurile Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), forțele de ordine au făcut ravagii printre cei obișnuiți să încalce normele.

Zeci de controale au avut loc în trafic, dar polițiștii au verificat inclusiv cluburile, barurile și localurile. Forțele de ordine au ajuns în târguri și oboare, așa că în weekend a plouat cu amenzi.

Municipiul Botoșani

În Botoșani, operațiunea a avut loc în noaptea de 26 spre 27 noiembrie, când polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au organizat o razie pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, atât în municipiul Botoșani cât și în localitățile arondate Secțiilor de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și nr. 3 Hlipiceni.

„În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 400 de persoane, controlate 170 de autovehicule și aproximativ 40 de unități comerciale. Totodată, au fost efectuate 60 de testări cu aparatul etilotest și 14 testări cu aparatul DrugTest. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 70.000 de lei.

Dintre acestea, 8 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, 7 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în acest context, fiind dispusă și confiscarea a peste 7.500 de lei, reprezentând numerar nefiscalizat, iar o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Rutier, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și Serviciului pentru Acțiuni Speciale și s-a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău ”Alexandru cel Bun” și Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani.

Municipiul Dorohoi

În schimb, în municipiul Dorohoi, acțiunile principale s-au derulat pe 26 noiembrie. Astfel, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomîrla au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au ca principală cauză generatoare consumul de băuturi alcoolice. Aici, au fost legitimate peste 150 de persoane, controlate 138 de autovehicule și au fost efectuate aproximativ 100 de testări cu aparatul etilotest.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoarea totală de aproximativ 8.000 de lei, fiind reținute 2 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Orașul Ștefănești

Forțele de ordine au intervenit și la Ștefănești. Operațiunea a avut loc tot pe 26 noiembrie, când polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au acționat tot pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au ca principală cauză generatoare consumul de băuturi alcoolice.

În acest caz au fost legitimate 77 de persoane, controlate 62 de autovehicule și au fost efectuate 32 de testări cu apartul etilotest. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 9.000 de lei.

Orașul Darabani

Și la Darabani polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani, împreună cu cei din cadrul Secției de poliție Rurală nr. 7 Darabani au organizat, pe 26 noiembrie a.c., o acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea criminalității stradale și creșterea gradului de siguranță rutieră.

În cadrul activităților defășurate au fost legitimate 90 de persoane și controlate 58 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 26 de sancțiuni, în valoare totală de aproximativ 8.000 de lei. Dintre acestea, 22 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, iar 4 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Orașul Flămânzi

Pe 27 noiembrie a.c., și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 8 Flămânzi au organizat o acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea orcăror fapte antisociale, în zona piețelor, târgurilor și oboarelor.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 26 de persoane și au fost controlate 8 autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 4.000 de lei. Dintre acestea, 6 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, iar 3 dintre sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

Orașul Bucecea

Nici orașul Bucecea nu a scăpat de verificările polițiștilor. Pe 27 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea au organizat o acțiune pentru verificarea respectării prevederilor legale privind Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, care fac obiectul dosarelor electronice de supraveghere.

„În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 14 persoane care fac obiectul dosarelor electronice de supraveghere și o persoană față de care este dispusă măsura controlului judiciar, fără a fi constatate nereguli”, a precizat Delia Nenișcu.

Comuna Vlăsinești

Pe 26 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au organizat o acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea infracțiunilor stradale și prevenirea accidentelor rutiere, în comuna Vlăsinești.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 85 de persoane, controlate 70 de autovehicule și au fost efectuate 30 de testări cu aparatul etilotest. Neregulile descoperite s-au soldat cu 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 12.000 de lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 2 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
-2 ° C
0.6 °
-2.2 °
77 %
1.3kmh
77 %
vin
-1 °
sâm
2 °
Dum
-3 °
lun
-2 °
mar
-3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Muzeul Județean prin interior, dar încă sunt speranțe că nu o ia pe urma teatrului.

EDITORIAL

Probabil în tinerețea lui, domnul Statu a fost un exemplu de bunătate, deșteptăciune și echilibru, din moment ce astăzi multă lume se încăpățânează să-l...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...