duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăLocalBărbat mort după externarea din spital, la doar câțiva metri de casă

Bărbat mort după externarea din spital, la doar câțiva metri de casă

Tragedie în cel de al doilea municipiu din județ. Un dorohoian, în vârstă de 64 de ani, a murit la doar câțiva metri de casă.

Potrivit publicației Realitatea Dorohoiană, bărbatul a căzut în șanțul de scurgere a apei, de pe marginea străzii Mărășești. Acesta era lăsat neacoperit și nesemnalizat de mai bine de două săptămâni de către angajații firmei care reabilitează strada. Incidentul a avut loc vineri, iar trupul neînsuflețit al dorohoianului a fost descoperit de angajații unei firme de curierat. Aceștia au sunat imediat la 112 pentru a cere ajutor.

La fața locului au ajuns un echipaj de ambulanță, dar și unul de poliție. Din nefericire, însă, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru salvarea bărbatului. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa. Trupul bărbatului a fost preluat de  Medicina legală pentru efectuarea necropsiei.

Vecinii dorohoianului spun că acesta era foarte bolnav și se externase din spital chiar vineri dimineață. Cadrele medicale l-au ajutat chiar cu banii necesari plății unui taxi. Cel mai probabil, taxiul l-a lăsat la intrarea pe strada Mărășești, în partea din deal, autovehiculul neputând intra pe strada aflată în reabilitare. Vecinii cred că bărbatul a mers pe jos aproximativ 100 de metri, până aproape de casă, unde a căzut în șanțul betonat, adânc de aproximativ jumătate de metru.

Sanț acoperit după tragedie

Vecinii spun că sâmbătă, a doua zi după descoperirea cadavrului bărbatului, angajații firmei CONREC, cea care execută lucrările de reabilitare, au venit la muncă încă de la ora 7.00 și au acoperit șanțul cu dale, din locul în care a murit dorohoianul și până aproape de intersecția cu strada Spiru Haret. Tot atunci au semnalizat și porțiunea de șanț rămasă neacoperită.

Le-am reproșat că a trebuit să moară un om ca să veniți să faceți treaba și mi-au răspuns că nu au avut dale. Mi-au spus că au fost anunțați de urgență, în timpul nopții, să vină la muncă să pună dalele peste șanț”, a declarat pentru Realitatea Dorohoiană una dintre vecinele bărbatului decedat.

Vecinii au aprins lumânări și au chemat un preot care a făcut o slujbă religioasă la locul unde a murit bărbatul.

Contactat telefonic de către reporterii de la Realitatea Dorohoiană, Constantin Dincu, managerul societății CONREC, a declarat că angajații săi nu au semnalizat pericolul prezentat de șanțul neacoperit din cauză că „lucrările nu au fost întrerupte, sunt în desfășurare”. Această afirmație este însă contrazisă de locuitorii din zonă. Oamenii spun că nu au mai văzut muncitorii de aproximativ două săptămâni.

Constantin Dincu a apreciat drept „o tragedie” decesul dorohoianului și își exprimă regretul.

Chestionat pe acestă temă, viceprimarul Cristian Dogaru a declarat că primăria a notificat CONREC pentru a lua măsuri de semnalizare.

Sursa foto: Realitatea Dorohoiană

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
-0.5 ° C
0.6 °
-0.6 °
86 %
6.1kmh
44 %
Dum
-0 °
lun
3 °
mar
3 °
mie
6 °
joi
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...