sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTFemeie drogată, imobilizată și prădată după o relație pe Facebook

Femeie drogată, imobilizată și prădată după o relație pe Facebook

O femeie din comuna Broscăuți a trăit o experiență cumplită după ce a cunoscut pe o rețea de socializare un individ care a jefuit-o în final de toți banii pe care îi avea în casă, dar și de bijuterii.

După ce s-a văzut intrat în locuința femeii, falsul amorez a încercat mai întâi să o adoarmă obligând-o să ia somnifere, după care a legat-o la mâini și la picioare și i-a furat toate lucrurile de valoare.

Prădată, femeia a făcut plângere la poliție și abia după ce polițiștii l-au prins pe tâlhar, victima a realizat că cel care juca rolul de prieten era de fapt un individ condamnat în trecut pentru fapte deosebit de grave – lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu, tâlhărie și omor deosebit de grav.

Relaţie pornită de femeie pe internet 

Povestea a început în urmă cu mai bine de un an când femeia, în vârstă de 69 de ani, care muncise ani buni prin Italia, revenise la domiciliu și își petrecea o parte din timpul liber pe o rețea de socializare. Așa a început să schimbe mesaje cu un bărbat din țară, despre care nu știa nimic.

Au făcut schimb de numere de telefon și de câteva ori au vorbit inclusiv la telefon. Asta până în luna martie, când bărbatul a apelat-o din nou și a anunțat-o că a ajuns în Botoșani și ar dori să se întâlnească.

Femeia i-a căzut, însă, în plasă și a acceptat așa că pe 20 martie a.c. s-a trezit cu bărbatul la poarta casei. Individul venise cu un taxi și au convenit să meargă până la un popas renumit între Botoșani și Dorohoi, unde au servit masa apoi, cu același taxi, s-au întors la Broscăuți.

Femeie tâlhărită în propria casă

Pentru că bărbatul plătise transportul și masa, femeia l-a invitat în locuință pentru a-l servi cu o cafea. Doar că, după ce au servit niște țuică, comportamentul bărbatului s-a schimbat brusc. A amenințat-o cu moartea pe femeie, i-a luat cerceii din urechi, după care a pus-o în genunchi și a obligat-o să bea conținutul unei cești cu cafea în care individul pusese două medicamente Quetapine și Norquetiapine (n.r. – benzodiazepine și triciclice antidepresive), sperând să o adoarmă.

Pentru că medicamentele întârziau să-și facă efectele, bărbatul a luat-o cu forța și a dus-o într-un dormitor, unde a legat-o la picioare cu niște fâșii rupte din câteva articole vestimentare. După care, pentru a o imobiliza, a legat-o și la mâini cu o eșarfă. Apoi i-a furat toate bijuteriile din metal prețios pe care le avea, 7500 lei, telefoanele mobile și a dispărut.

Victima i-a pus pe poliţişti pe o pistă falsă

Femeia a reușit într-un final să scape din legături și a cerut ajutorul unui vecin. Alertați de acesta din urmă, polițiștii au ajuns la locuința femeii. Doar că, de rușine, victima nu a recunoscut în primă fază că era vorba de un bărbat cunoscut pe Facebook. A invocat însă că ar fi fost un individ care venise să schimbe apometrele, punându-i pe anchetatori pe o pistă falsă.

Într-un final, victima a povestit cum au stat lucrurile în realitate, iar polițiștii au reușit astfel să-i ia urma tâlharului. A fost vorba de o muncă extrem de laborioasă întrucât polițiștii au trebuit să adune probă cu probă, bazându-se pe convorbirile telefonice purtate de victimă și auto, pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere, dar și pe mărturiile unor martori.

Așa a fost identificat inclusiv taximetristul care i-a dus la popas. Doar că tâlharul a fost prins după mai bine de o lună de investigații și asta pentru că individul era tocmai din județul Galați. Pe 28 aprilie a.c., polițiștii botoșăneni au organizat două percheziții domiciliare la sediul societății comerciale la care lucra suspectul, din județul Ilfov, precum și la o locuință din comuna Șendriceni, folosită de suspect cât timp a stat în județul Botoșani.

Condamnare la 10 ani de închisoare

Ridicat pentru cercetări, Pardalian Călin, în vârstă de 63 de ani, a fost acuzat de tâlhărie calificată și arestat preventiv. Audiat, el a susținut că s-a enervat întrucât a cheltuit cu botoșăneanca aproximativ 600-700 de lei, iar aceasta nu și-a plătit nici măcar consumația de la restaurant. Așa că s-a simțit înșelat și a amenințat-o pe femeie să-i dea banii pentru a pleca acasă.

Anchetatorii nu l-au crezut și l-au trimis în judecată, bărbatul fiind condamnat zilele trecute la 10 ani de închisoare cu executare. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Dorohoi pe 29 noiembrie a.c., dar nu este definitivă. În schimb, instanța l-a obligat pe bărbat să-i plătească femeii 8.500 lei cu titlu de daune materiale și 20.000 lei cu titlu de daune morale. La această sumă se adaugă alți 7.000 lei, individul având de plătit și cheltuielile judiciare din timpul anchetei, dar și a procesului.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.3 ° C
5.6 °
2.8 °
91 %
2.3kmh
23 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °
mie
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...