luni, ianuarie 30, 2023
AcasăLocalDemersuri pentru construirea unei noi creşe în municipiu

Demersuri pentru construirea unei noi creşe în municipiu

Un pas important a fost făcut, marţi, pentru construirea unei noi creşe în municipiul Botoşani. Primarul Cosmin Andrei a predat amplasamentul proiectantului și constructorului iar, potrivit estimărilor, proiectarea și execuția lucrărilor se vor desfășura pe parcursul a aproximativ un an.
Noua creșă va fi construită în zona fostului Obor. Unitatea va avea 4 grupe pentru aproximativ 40 de copii cu vârstele între 1 și 3 ani. Construcția va avea regimul de înălțime parter, separată în 3 nuclee funcționale, anume nucleul administrativ (zona de acces), cel de copii și nucleul tehnico-gospodăresc. Vor fi 4 dormitoare, 2 camere de joacă prevăzute cu vestiar filtru și grupuri sanitare, zona de primire sau cabinet medical cu izolator.
Accesele în clădire vor fi separate pentru copii și personal. Creșa va fi dotată și cu rampe de acces, grupuri sanitare sau coridoare care vor putea fi utilizate de persoanele cu dizabilități. Noua creșă va avea și un teren amenajat cu spații verzi și locuri de joacă. Vor fi asigurate spații destinate parcării pe termen scurt a automobilelor aparținătorilor. Vor fi prevăzute 11 locuri de parcare, dintre care 2 pentru persoane cu dizabilități.
Clădirea va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice cât și cu panouri solare.

Fonduri alocate prin PNRR

Contractul de finanțare al acestui obiectiv a fost semnat în luna septembrie 2022, la
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). Fondurile, de 11,8 milioane de lei, sunt alocate prin Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR), Componenta 15 – Educație.
„Nu de puține ori am declarat că trebuie să rezolvăm, cât de repede posibil, o problemă spinoasă a orașului, anume lipsa acută de locuri în învățământul antepreșcolar. Creșa municipală, singura funcțională la acest moment, nu mai poate face față numărului tot mai mare de cereri ale părinților care nu au cu cine să-și lase micuții acasă. Nu am rămas doar la stadiul de declarații, ci avem fapte concrete. Pe lângă creșa aflată în plină construcție la ANL Cișmea, vom demara, cât de curând posibil, lucrările și la creșa mică din zona fostului Obor”, a conchis primarul Cosmin Andrei.
O altă creșă, care va deservi aproximativ 110 copii, în 11 grupe, proiectată a fi construită pe Șoseaua Iașului, își așteaptă finanțarea.
Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
-2.2 ° C
-0.4 °
-2.2 °
85 %
1.9kmh
10 %
lun
3 °
mar
4 °
mie
6 °
joi
4 °
vin
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...