luni, ianuarie 30, 2023
AcasăLocalDosarul cu şină dispare din instituţiile publice

Dosarul cu şină dispare din instituţiile publice

Camera Deputaților a votat miercuri, decizional, un proiect de lege care elimină necesitatea dosarului cu șină în instituțiile publice.

Astfel, potrivit legii care merge acum la promulgare, instituțiile publice nu mai pot cere persoanelor fizice sau juridice dosare, dosare cu şină, precum şi niciun alt articol sau obiect de birotică sau papetărie.

Aceste prevederi se aplică şi în cazul depunerii actelor necesare pentru participarea la concursurile de angajare şi participarea la procedurile de achiziţii publice. În cazul în care o instituție publică cere copii fizice pentru anumite acte, altele decât cele emise tot de către autorități publice, este obligată să asigure gratuit fotocopierea documentului, potrivit spotmedia.

„Această inițiativă completează un proiect de anul trecut, prin care instituțiile centrale au interdicția de a solicita copii după acte emise de instituții publice, astfel încât acum vom avea această interdicție și la nivel local, și la nivel de universități și la nivel companii de utilități. De asemenea, în urma unui amendament, practic se interzice dosarul cu șină prin lege.

De asemenea, am interzis prin propunerea noastră xeroxurile din instituțiile publice, pentru că, inclusiv în 2022, la Sectorul 1 ești trimis în cadrul Administrației de taxe locale să îți faci xerox și trebuie să plătești și copia și pixul. Este un pas spre normalitate”, a afirmat în plenul Camerei Deputaților Sebastian Burduja, citat de Mediafax.

Inițiativa legislativă a fost adoptată de Camera Deputaților cu 241 de voturi „pentru” și 13 abțineri. În martie, a fost respinsă de Senat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
-2.2 ° C
-0.4 °
-2.2 °
85 %
1.9kmh
10 %
lun
3 °
mar
4 °
mie
6 °
joi
4 °
vin
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...