spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTVânzători de petarde vânaţi de poliţişti. Au fost confiscate sute de kilograme...

Vânzători de petarde vânaţi de poliţişti. Au fost confiscate sute de kilograme de articole pirotehnice

La finalul lunii noiembrie a fost demarată la nivel național, acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, fiind vizaţi vânzătorii de petarde. Astfel sunt continuate, și în acest an, activitățile pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Activităţile se desfășoară la nivelul întregului județ sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Acestea au scopul de a creşte siguranţa cetăţeanului prin activităţi de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi utilizarea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2022/2023.

Până în prezent, în cadrul planului au fost efectuate 18 acțiuni și controale, fiind înregistrate 8 dosare penale, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

În urma acestor activități, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 de lei. Totodată, au fost confiscate peste 300 de kilograme de articole pirotehnice în valoare de 15.000 de lei.

Materiale pirotehnice confiscate la Ştefăneşti

La data de 5 decembrie 2022, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au efectuat verificări la domiciliul unei femei, de 40 de ani, din orașul Ștefănești, despre care existau date că ar comercializa petarde.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate aproximativ 30 de articole pirotehnice din categoriile F2 și F3 (care pot fi utilizate exclusiv de către pirothenicieni), pentru care persoana respectivă nu deținea autorizație de deținere, depozitare și comercializare.

Petarde conficate şi la Curteşti

De asemenea, la data de 5 decembrie 2022, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Curtești au efectuat verificări la domiciliul unui tânăr, de 30 de ani, din comuna Curtești, despre care existau date că ar comercializa, obiecte pirothenice.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate 37 de articole pirotehnice, din categoriile F1 și F2, pentru care persoana respectivă nu deținea autorizație de deținere, depozitare și comercializare.

Îm ambele cazuri aterialele pirotehnice au fost confiscate, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de ”orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37, alin. 1 lit. a, din Legea nr. 126/1995.

Acţiune organizată şi la Dorohoi

La data de 6 decembrie 2022, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat o acțiune, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale și a comerțului cu produse accizabile și produse pirotehnice.

În cadrul activităților defășurate au fost legitimate 25 de persoane și au fost verificate 7 unități econmice, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 2 sancțiuni, în valoare de 580 de lei și a fost constatată o infracțiune.

În cadrul acţiunii oamenii legii au efectuat verificări la domiciliul unei femei, de 37 de ani, din municipiul Dorohoi, despre care existau date că ar comercializa articole pirotehnice.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 200 de articole pirotehnice, din categoriile P1, F1, F2 și F3, pentru care persoana respectivă nu deținea autorizație de deținere, depozitare și comercializare.

Materialele pirotehnice au fost confiscate, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de ”orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37, alin. 1 lit. a, din Legea nr. 126/1995.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...