spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTZeci de ani de închisoare după o crimă. Un bărbat şi-a măcelărit...

Zeci de ani de închisoare după o crimă. Un bărbat şi-a măcelărit unchiul

O crimă comisă la începutul acestui an în comuna Rădăuți Prut, când un bărbat și-a bătut unchiul și l-a aruncat mai apoi într-o fântână, s-a lăsat o condamnare cu ani grei de pușcărie.

Acuzat de omor calificat, Mihai Constantin Axinte, din satul Miorcani, a primit o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, cu interzicerea unor drepturi. Asta pentru că bărbatul de 37 de ani mai fusese condamnat în trecut tot pentru o faptă deosebit de gravă.

Totodată, instanța l-a obligat la plata unor daune de 50.000 de lei față de o rudă a victimei, dar și la plata cheltuielilor judiciare către stat, acestea din urmă totalizând 5.000 de lei. Sentința definitivă a fost pronunțată luni, pe 5 decembrie a.c., după ce Curtea de Apel Suceava a respins ca nefondat apelul formulat de bărbat.

A încercat să-și ucidă și bunica

Crima halucinantă a avut loc în împrejurări ciudate. Bărbatul, care are probleme de natură psihică şi care a mai comis o tentativă la omor, încercând să-şi ucidă bunica paternă prin otrăvire, locuia de circa 4 ani la unchiul său, care a acceptat să-l găzduiască, după ce familia l-a respins.

În seara zilei de 13 ianuarie 2022, fiind ziua de naştere a unei vecine care locuia gard în gard cu ei, unchiul și nepotul i-au făcut o vizită ca să-i ureze la mulți ani. Acolo, unchiul a scos o țigară cu intenția de a o fuma, dar nu a apucat pentru că i-a fost luată de nepot, care a plecat afară și a fumat-o. La fel s-a întâmplat și cu a doua țigară, iar când au plecat acasă unchiul a mai scos o țigară, dar și aceasta i-a fost luată de către nepot.

Ajunşi acasă, victima şi-a mai pregătit o ţigară, pe care să o fumeze, dar aceasta i-a fost luată de nepot, care a fumat-o. Indignat de comportamentul acestuia, unchiul i-a reproșat faptul că i-a fumat toate țigările, iar atunci conflictul a escaladat.

Bărbat aruncat în fântână după crimă

Nepotul s-a năpustit asupra unchiului și l-a lovit de mai multe cu pumnul, după care, în timp ce victima era la pământ, l-a lovit de mai multe ori cu capul de gresia din bucătărie şi de treptele din faţa uşii. Când victima şi-a pierdut cunoştinţa, Mihai Constantin Axinte a luat o roabă din gospodărie, l-a pus în roabă pe unchi şi l-a transportat circa 200 de metri la o fântână secată, adâncă de circa 25 de metri, după care s-a reîntors acasă.

Crima a ieșit la iveală a doua zi, când un consătean care obișnuia să bea cafeaua la unchiul ucis, a ajuns la locuința acestora, nepotul susținând că bătrânul ar fi plecat în toiul nopții. Având în vedere că victima avea probleme de sănătate care îl împiedicau să se deplaseze pe distanțe mari, consăteanul a insistat, și atunci Mihai Constantin Axinte a recunoscut că l-a aruncat în fântână.

Au fost anunțați polițiștii, dar și echipajele de salvare şi pompierii, iar cu ajutorul celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență victima a fost scoasă la suprafață, necropsia arătând că decesul a survenit din cauza multiplelor leziuni. Cazul a ajuns în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, iar Mihai Constantin Axinte a fost internat pe Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” pentru efectuarea unei expertize medico-legale. La final, membrii comisiei au ajuns la concluzia că bărbatul a comis fapta cu discernământ. Trimis în judecată, Mihai Constantin Axinte a fost găsit vinovat și condamnat.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...