miercuri, martie 22, 2023
AcasăLocalSfaturi de la polițiști pentru sărbători în siguranță

Sfaturi de la polițiști pentru sărbători în siguranță

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani derulează în luna decembrie 2022 campania de informare pentru prevenirea infracțiunilor specifice  sărbătorilor de iarnă „ SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ”.

Prin intermediul acestei campanii, cetățenii sunt sfătuiți cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască și să le adopte pentru a nu deveni victime ale infractorilor și pentru a preveni evenimentele negative. În activitățile derulate în această perioadă, polițiștii au pus accentul pe informare și pe prevenire, aceștia venind în mijlocul cetățenilor cu sfaturi specifice perioadei sărbătorilor de iarnă, astfel încât să conștientizeze și să acorde atenție situațiilor care pot genera riscuri specifice.

Copilul tău este în siguranță la colindat?

Perioada sărbătorilor de iarnă aduce pentru cei mici o mulțime de bucurii, iar plecatul la colindat este unul dintre cele mai așteptate momente. În acest context, polițiștii prezintă câteva recomandări, pentru a crește siguranța copiilor.

Întrucât cei mici merg în principal neînsoțiți la colindat, crește riscul ca aceștia să fie acostați fie de alți minori, fie de adulți, pentru a le cere banii adunați din această activitate tradițională, crescând astfel riscul ca minorii să fie victime ale unor agresiuni.

Pentru a evita victimizarea copilului dumneavoastră atunci când se află la colindat,  polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității vă recomandă:

  • Însoțiți copilul mai ales dacă pleacă pe timp de seară sau noapte la colindat!
  • Stabiliți exact locațiile și traseul pe care urmează să-l parcurgă atunci când merge la colindat!
  • Stabiliți și verificați cu ce copii se va deplasa să colinde!
  • Impuneți-le copiilor să plece la colindat doar pe timp de zi și recomandați-le să evite zonele izolate!
  • Este bine să le reamintiți să nu se lase niciodată invitați de necunoscuți într-un loc, la o petrecere sau la o plimbare cu mașina.

„Totodată, amintiți-le copiilor ca în cazul în care li se întâmplă ceva rău, lor sau prietenilor lor, să informeze imediat părinții sau Poliția!”, se arată în comunicatul emis de IPJ.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
8.1 ° C
10.6 °
7.2 °
90 %
0.5kmh
100 %
mie
13 °
joi
17 °
vin
20 °
sâm
20 °
Dum
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Decât să se curenteze elevii la priză, mai bine se usucă pe mâini natural, că deja e primăvară.  

EDITORIAL

E din ce în ce mai greu de trăit în țara asta, dar, așa cum era de așteptat, nu pentru toată lumea. E ca...

EPIGRAMA ZILEI

Când zbori prea jos cu-a ta mașină Eu doar atât îți spun: Din sens opus poate să vină Un alt nebun... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...