sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăLocal65 de intervenții ale pompierilor botoșăneni, în ultimele trei zile

65 de intervenții ale pompierilor botoșăneni, în ultimele trei zile

Pompierii botoșăneni au fost la datorie și în perioada 24 – 26 decembrie a.c., pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. Potrivit unui comunicat de presă emis astăzi de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani, aceștia au acționat pentru stingerea a cinci incendii, acordarea primului ajutor și transportul la spital a unui număr de 43 de persoane care aveau probleme medicale, dar și pentru prevenirea izbucnirii unor incendii în urma producerii a două accidente rutiere.

„La aceste evenimente se adaugă șase misiuni de verificare a secției ATI de la Spitalul de Urgență Județean „Mavromati” Botoșani, șase misiuni în sprijinul refugiaților din Ucraina și trei alte intervenții (deblocare uși, transport persoane supraponderale)”, se mai arată în comunicatul ISU.

Asigurarea măsurilor PSI în urma producerii a două accidente rutiere

Primul eveniment s-a produs în dimineața zilei de 24 decembrie, pe raza localității Guranda, fiind implicat un singur autoturism. Două tinere de 21 și 23 de ani au fost rănite. Acestea au fost transportate la spital cu o ambulanță SMURD. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești au acționat pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu.

Al doilea accident rutier a avut loc pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Botoșani, a doua zi de Crăciun. La fața locului a ajuns un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, care a intervenit pentru înlăturarea pericolului de incendiu prin deconectarea bornelor de la autoturisme.

Stingerea a cinci incendii:

Pe 24 decembrie s-a intervenit la o casă din Săveni, unde a ars tavanul din jurul coșului de fum. La caz au intervenit pompierii Stației Săveni.

Pe 25 decembrie, două case din localitatea Avrămeni au fost distruse într-un incendiu generat, cel mai probabil, de un coș de fum deteriorat. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit șapte pompieri militari de la Stația Săveni, mai bine de patru ore.

Tot pe 25 decembrie pompierii au intervenit și în Cimitirul Eternitatea din municipiul Botoșani, unde ardea un copac. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise. Misiunea a fost efectuată de un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani.

Pe 26 decembrie, pompierii au intervenit și la o locuință din Bajura. Din nefericire, în urma incendiului care a cuprins bunurile dintr-o cameră, o femeie de 86 de ani a decedat. Cel mai probabil, evenimentul s-a produs după ce mai multe materiale combustibile așezate lângă soba încinsă s-au aprins. Au intervenit pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani.

În a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, s-a intervenit și în localitatea Pleșcani. Aici au ars aproximativ 40 de tone de furaje. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind acțiune intenționată. Cazul a fost preluat de polițiști.

„În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, se mai arată în comunicatul ISU Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-3.7 ° C
0.6 °
-3.9 °
91 %
1.6kmh
98 %
sâm
1 °
Dum
-3 °
lun
-3 °
mar
-4 °
mie
-3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Ori au făcut prea multe bile, ori noaptea umblă pe străzi, în grup, ca elefanții. Altă explicație nu este.

EDITORIAL

Anul trecut guvernul condus de generalul ăăăă… ăăăă… Ciucă a dat ordonanță că gata, nu se mai fac angajări la stat. Atâta s-a bătut...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...