sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTProgram de susţinere pentru producătorii de tomate. Câţi bani vor primi

Program de susţinere pentru producătorii de tomate. Câţi bani vor primi

Ministerul Agriculturii anunţă că miercuri a fost aprobat programul de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate pentru anul viitor. Ajutorul de minimis va fi în valoare de 3.000 euro/1.000 metri pătraţi/beneficiar, iar cererile se vor depune până la 1 aprilie, relatează Agerpres.

”În şedinţa Guvernului din 28 decembrie 2022 a fost aprobată Hotărârea care va reglementa programul de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate în primăvara anului 2023. Cuantumul ajutorului de minimis va fi în valoare de 3.000 euro/1000 mp/beneficiar”, a arătat, într-un comunicat de presă, Ministerul Agriculturii.

Cererile se vor depune până cel târziu la 1 aprilie 2023. Valorificarea producţiei se va face până la 30 iunie 2023, inclusiv.

Ultima zi de depunere a documentelor justificative (copia rapoartelor fiscale de închidere zilnică/factura/fila/filele din carnetul de comercializare) este 14 iulie 2023 inclusiv.

”Chiar dacă suntem în perioada sărbătorilor de iarnă, legumicultorii se află în plin proces de pregătire a producerii răsadurilor pentru înfiinţarea culturilor în spaţii protejate, prioritare fiind tomatele pentru ciclul I de producţie. Venim în sprijinul fermierilor cu adoptarea din timp a Programului Tomata 2023 pentru a da predictibilitate tuturor celor care activează în acest sector al producerii de tomate în spaţii protejate sau chiar celor care vor să acceseze pentru prima dată acest program.

Dacă ne uităm în anii anteriori, vedem că acest program necesar şi foarte apreciat de legumicultori a fost lansat la data de 1 aprilie în anul 2020, în data de 18 iunie în anul 2021 şi la 3 februarie în anul 2022. Orice alt comentariu este de prisos”, a declarat ministrul Petre Daea.

Producătorii vor fi verificați doar o singură dată

Ca element de noutate, pentru simplificarea aplicării programului, se va face o singură verificare, după notificările transmise de către potenţialii beneficiari cu cel puţin 10 zile înainte de recoltare, care va viza identificarea suprafeţei înfiinţate, precum şi evaluarea producţiei de tomate înainte de recoltare.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2023, pentru susţinerea producţiei de tomate în spaţii protejate, cultivate în Ciclul I de producţie.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...